Thursday , May 16 2024

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la US Open pentru prima oară în carieră

La 33 de ani, Sorana Cîrstea, numărul 30 mondial, s-a calificat în premieră între ultimele 8 jucătoare la US Open.

Este pentru a doua oară în carieră când românca atinge sferturile de finală ale unui Grand Slam, prima oară ea reușind acest lucru la Roland Garros, în 2009, când avea 18 ani.

Duminică, pe a doua arenă a competiției new-yorkeze, Louis Armstrong, Sorana a învins-o în două seturi clare pe elvețianca Belinda Bencic, locul 15 WTA, cu un dublu 6-3.

Cîrstea a început decisă primul set și s-a desprins rapid, cu un joc clar și lucid, la 5-0. Bencic a revenit la 5-3, dar nu avea cum să întoarcă soarta setului, pentru că Sorana a rămas atentă și concentrată și a avut de partea ei serviciul, în spatele căruia a construit punctele astfel încât să nu-i de avantaj adversarei.

Al doilea set a început cu 2-0 pentru româncă, în timp ce Bencic părea disperată să găsească o breșă în jocul adversarei și calea de a schimba ceva. Diferența pe tabelă s-a menținut, după un nou schimb de breakuri, iar Sorana a închis partida pe serviciul elvețiencei.

Sorana o va întâlni pentru un loc în semifinale pe cehoaica Karolina Muchova, favorita 10, finalistă la Roland-Garros din acest an. Muchova a câștigat trei meciuri din patru cu Sorana, inclusiv două anul acesta, la Dubai și Cincinnati, românca impunându-se tot anul acesta la Miami. (O.S.)

 

 

 

Vezi si

Serena Williams va prezenta premiile ESPY de performanță în sport

Serena Williams va fi prezentatoarea ediţiei din 2024 a premiilor ESPY, în luna iulie, a …