Tuesday , November 29 2022

Simona Halep a pierdut finala de la Madrid in fata Mariei Sarapova, in setul decisiv

sarapova-halep

Simona Halep (5 WTA) a disputat duminică finala turneului de la Madrid împotriva Mariei Şarapova (9 WTA), rusoaica învingând cu 2-1 la seturi.

Primul set i-a revenit Simonei, cu scorul de 1-6, Sarapova a egalat in setul doi (6-2) si s-a impus in decisiv cu 6-3, dupa ce romanca revenise in forta, de la 1-4 la game-uri la 3-4.

Românca va primi un premiu de 342.600 de euro şi 650 de puncte WTA pentru evoluţia ei la turneul organziat de Ion Ţiriac, în timp ce Şarapova va încasa un cec în valoare de 698.720 de euro şi va obţine o mie de puncte WTA.

Halep a început în forţă meciul, a condus cu 4-0 şi a încheiat primul set în 30 de minute, cu 6-1. Jucătoarea rusă a intrat mai bine în setul al doilea şi reuşit un break în ghemul de debut. Halep a echilibrat jocul, dar şi-a cedat din nou propriul serviciu la scorul de 2-4, iar Şarapova a câştigat setul al doilea cu 6-2, după aproximativ 42 de minute.

În setul decisiv, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul în primele ghemuri. Simona a condus cu 40-0 în ghemul al treilea, însă rusoiaca reuşit să realizeze break-ul. Cu joc din ce în ce mai precis, fără să comită multe greşeli neforţate şi cu un procentaj al primului serviciu mai bun, Maria Şarapova s-a distanţat la 4-1, apoi a cedat oarecum surpinzător un ghem la 0, pe propriul serviciu. Halep, care a acuzat dureri musculare în zona abdomenului, nu a mai putut întoarce meciul de la 3-4, astfel că Şarapova a câştigat decisivul cu scorul de 6-3, după aproape două ore de la începutul partidei.
Simona Halep şi Şarapova s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, în ambele meciuri impunându-se sportiva din Rusia, în două seturi. Rusoiaca a pierdut doar de trei ori în 50 de partide disputate pe zgură de la semifinalele French Open din 2011, de fiecare dată în faţa americancei Serena Williams.

Halep a jucat, duminică, pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie după Grand Slam şi după Turneul Campioanelor. Ea a mai jucat anterior în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, în luna martie, meci pierdut în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Simona Halep a câştigat până în prezent şapte turnee, dintre care şase în 2013 (Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) şi unul în 2014 (Doha). Românca nu a mai pierduse o finală WTA din 2012. Înainte de Madrid-2014, ea a fost învinsă în finalele de la Fes în 2010 şi 2011 şi Bruxelles în 2012.

 

Vezi si

Viitorul Liteni a urcat pe primul loc în Liga a IV-a

Echipa condusă de Demis Maranda și Cătălin Holca a preluat șefia clasamentului după victoria de …