Thursday , April 8 2021

Simona Halep a depasit pragul de 10 milioane de dolari castigati din tenis

halep new york

Simona Halep a reusit, dupa calificarea in semifinalele de la US Open, sa depaseasca pragul celor 10 milioane de dolari castigati numai din tenis.

Inaintea Openului american, numarul 2 WTA castigase in intreaga cariera 9,3 milioane de dolari.

Cum prezenta in penultimul act de la New York i-a asigurat un cec in valoare de 805 mii de dolari, ea va depasi asadar pragul celor 10 milioane de dolari.

Aceasta suma poate creste considerabil daca parcursul Simonei nu se va opri in semifinale, prezenta in finala aducandu-i 1,6 milioane de dolari, iar castigarea trofeului peste 3 milioane de dolari.

Trebuie precizat ca este vorba despre sume brute, pentru ca sportiva noastra este nevoita sa plateasca diferite taxe.

De asemenea, pe langa premiile din tenis, Simona Halep castiga sume importante si din contractele de imagine, potrivit unor estimari acestea aducandu-i in jur de 1,5 milioane de euro pe an.

Chiar daca, la o prima vedere, suma pare uriasa, Simona este departe de jucatoarele consacrate.

Spre exemplu, Serena Williams a castigat doar in 2015 peste 10 milioane de dolari numai din tenis, in timp ce totalul carierei depaseste 73 de milioane de euro.

Rusoaica Maria Sharapova a castigat “doar” 3,3 milioane de dolari in acest an din tenis si aproape 36 de milioane de dolari in intreaga cariera, ea rotunsindu-si insa conturile cu peste 10 milioane de dolari anual din contractele de imagine si afaceri.

Vezi si

CSU din Suceava și LPS Suceava luptă pentru calificarea la turneul final

Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni …