Saturday , April 27 2024

ROMÂNIA, calificata în semifinalele CM de HANDBAL, după un meci de poveste cu Danemarca

“Tricolorele” au trecut, miercuri, cu 31-30, după prelungiri, de ţara gazdă, Danemarca, şi vor juca în semifinale cu Norvegia. Obiectivul naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja îndeplinit.

handbaliste

România s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Norvegia, care a trecut cu 26-25 de Muntenegru. Cealaltă semifinală este una surprinzătpare, Polonia – Olanda. România a mai jucat cu Norvegia în grupă, câmd a pierdut cu 22-26.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5.

Cele două echipe s-au mai duelat în aceeaşi sală, la CE din 2010, atunci când tricolorele au câştigat medalia de bronz, învingând Danemarca în finala mică.

Tomas Ryde, selecționerul României, a explicat cum a câştigat naționala noastră de handbal feminin meciul împotriva Danemarcei și s-a calificat în semifinalele competiției. “Am încercat să nu fiu emotiv în acest meci. Se puteau întâmpla multe. Am încercat să găsim soluții în apărare. Colaboratorul meu, Costică Buceschi, e perfect. Știam că vor încerca s-o blocheze pe Cristina Neagu. Nu pot fi supărat pe Cristina pentru ratarea acelui 7 metri din final.

Când am câştigat cu Viborg Champions League am trăit aceleași sentimente. Danezele au avut sprijinul publicului, a fost dificil pentru noi. Nu mă gândesc la meciul cu Norvegia. Ați văzut ce se poate întâmpla. În seara asta bem un pahar de vin. Mâine o luăm de la capăt”, a spus Ryde la Dolcesport.

Tot miercuri, în celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele: Olanda – Franţa 28-25 (15-12), Polonia – Rusia 21-20 (11-9) şi Norvegia – Muntenegru 26-25 (13-11).

Astfel, în semifinalele Campionatului Mondial se vor duela Olanda – Polonia şi România – Norvegia, în timp ce învinsele Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.

 

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …