Friday , April 26 2024

Romania a invins Canada in Fed Cup. Victorii uimitoare la Montreal

fed cup

Romania a castigat intalnirea disputata in acest weekend cu Canada, scor 3-2, si a avansat in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Andreea Mitu si Alexandra Dulgheru au obtinut duminica seara doua victorii uimitoare, cu care reprezentativa de Fed Cup a Romaniei s-a impus la Montreal.

O victorie formidabila pentru reprezentativa nastra, care n-a putut conta pe prezenta Simonei Halep, iar Irina Begu a suferit o accidentare in meciul de sambata. Am avut insa o Alexandra Dulgheru intr-o forma de exceptie,

In penultima partida a disputei, Alexandra Dulgheru a invins-o dramatic pe Francoise Abanda, scorul fiind 3-6, 7-5, 6-2, partida durand doua ore si 14 minute.

Chiar daca romanca a avut 2-0 la debut, Abanda a intors soarta primului set rapid, castigand clar 5 game-uri la rand si apoi si setul, cu 6-3.

Nici setul secund nu a fost mai diferit pana la un punct, Abanda conducand la un moment dat cu 4-2, fiind foarte aproape de victorie. Dulgheru a facut trei puncte la rand apoi, ajungand la 5-4. Nu s-a terminat usor, pentru ca Abanda inca a rezistat, dar a pierdut apoi cu 7-5.

Setul decisiv a fost strans pana la 2-2, dar de atunci Dulgheru si-a ridicat nivelul si a reusit sa castige cu 6-2 aceasta ultima mansa.

Victoria Alexandrei a devenit insa decisiva dupa ce Andreea Mitu a reusit mai devreme partida carierei si a invins-o in trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-1 pe aroganta Eugenie Bouchard.

O performanta superba pentru Andreea, care a aflat ca va evolua cu jucatoarea clasata pe locul 7 in ierarhia WTA cu doar o ora inainte, dupa ce staff-ul reprezentativei noastre a hotarat sa n-o forteze pe Irina Begu, accidentata in meciul de sambata cu Abanda.

In ultimul meci al disputei, cel de dublu, Andreea Mitu si Raluca Olaru au fost invinse de cuplul Dabrowski/ Fishman cu scorul de 6-1 4-6 10-5.

Canada – Romania 2-3
Francoise Abanda – Irina Begu 4-6, 7-5, 6-4
Eugenie Bouchard – Alexandra Dulgheru 4-6, 4-6
Eugenie Bouchard – Andreea Mitu 6-4, 4-6, 1-6
Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru 6-3, 5-7, 2-6
Dabrowski/Fichman – Mitu/Olaru 6-1 4-6 10-5

Romania ajunge in Grupa Mondiala dupa 23 de ani, urmand sa joace din 2016 alaturi de cele mai bune echipe din lume.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …