Friday , April 26 2024

Răzvan Lucescu: Nu m-a deranjat că s-a strigat “demisia”, eu merg înainte

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu a fost deranjat de faptul că spectatorii prezenţi la meciul cu Luxemburg, de la Piatra Neamţ, i-au cerut demisia, spunând că merge înainte, deoarece crede foarte tare în calificarea României la Euro-2012.

“Obiectivul a fost fixat, mai sunt şanse de a-l atinge, astfel că nu se pune problema să plec. Trebuie să ţinem cont de toate lucrurile care fac parte dintr-o campanie, că am avut meciurile grele, în deplasare, şi că de acum aceste meciuri vor fi jucate acasă, dacă ne uităm în clasament vedem că şi cu un 1-0 cu Bosnia, îi putem depăşi. Din aceste momente se poate discuta despre meciuri decisive, ca un baraj, pe care trebuie să le câştigăm, cu Bosnia, cu Belarus, Luxemburg. Să vedem ce se întâmplă cu Franţa. Tot ce pot să spun este că eu merg înainte”, a spus Răzvan Lucescu la Digi Sport, menţionând că scandările spectatorilor de la Piatra Neamţ l-au întărit şi că el crede “foarte tare” în calificare.

Întrebat dacă l-au deranjat declaraţiile pe care le-a făcut Adrian Mutu cu privire la lipsa unui sistem de joc în meciul cu Bosnia-Herţegovina, Răzvan Lucescu a menţionat că s-a încercat să se creeze o diversiune.

“Ca întotdeauna s-a încercat o diversiune între Mutu şi Lucescu, nu era nimic de lămurit. După meci m-a sunat tata şi mi-a spus că declaraţia lui Mutu a fost interpretată greşit de presă, iar azi m-a sunat chiar Mutu şi mi-a spus ce a declarat şi cum a fost. Oricum, orice aş face este greşit. Trebuie să avem forţă, să înţelegem şi chestia asta să ne întărească. Sunt oameni care intră in interiorul unei echipe şi care încearcă să distrugă atmosfera, dar noi mergem înainte aşa cum am spus”, a spus selecţionerul României.

Întrebat ce părere are despre faptul că mijlocaşul George Florescu este dorit de Steaua, Răzvan Lucescu a răspuns:

“Dacă nu ar mai exista atâta venin, aţi vedea că este o situaţie foarte grea cea prin care trece fotbalul românesc, şi ce se întâmplă la cluburi, şi în campionat, şi jucătorii care pleacă în străinătate. Cu excepţia lui Chivu, toţi ceilalţi jucători au avut probleme mari şi mă refer la probleme de genul de a fi suspendat, de a fi trimis la echipa a doua. Noi distrugem jucători, Florescu este un mijlocaş bun. Că nu este unul de top, ca Stankovici sau Cambiasso, dar în fotbalul românesc avem mijlocaşi cu un anumit profil, defensiv. Noi nu am crescut nici la juniori, nici la seniori altfel de jucători, noi nu avem echipe care să construiască cu adevărat jocul, care să aibă posesie prelungită, în afara de asta, mijlocaşii care sunt de valoare sunt din afară. Este păcat să dăm în cap unui jucător care poate fi util. Nu sunt singurii cei de la Steaua care îl vor”.

Echipa naţională a României a învins, marţi, la Piatra Neamţ, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Luxemburgului şi a obţinut prima victorie în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …

One comment

  1. esti un mare nesmtit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!