Saturday , April 27 2024

Rapperul Jay-Z vrea să cumpere clubul de fotbal Tottenham, din Premier League

Jay-Z, considerat de mulți unul dintre cei mai mari rapperi din istorie, este decis să cumpere un club din Premier League, dar totul depinde de actualul patron, care este cercetat pentru diverse probleme cu legea. Jay-Z, care a avut și el multe probleme cu legea în SUA, în special din cauza afacerilor pe care le gestionează, vrea să investească în fotbal și a luat decizia să cumpere, conform Daily Express, clubul Tottenham. 

Un apropiat al rapperului a vorbit în presa din Anglia despre intențiile lui Jay-Z, a cărui avere se ridică la peste 2.5 miliarde de dolari, astfel că Tottenham poate intra într-o eră în care poate cunoaște gloria. Din informațiile furnizate de omul de încredere al cântărețului, în cazul în care patronul Joe Lewis va cere un preț corect, atunci Jay-Z va plăti și va deveni noul acționar majoritar al clubului londonez, notează sport.ro.

Nu este prima dată când rapperul este interesat să investească în fotbal. Anii trecuți, a vrut să se implice financiar la Arsenal, dar afacerea a picat.

”Câteva dintre cluburile de top din Premier League, cum ar fi Manchester United, Liverpool sau Chelsea, sunt deținute de oameni de afaceri din SUA, iar Jay vrea să se implice la Tottenham. Rămâne de văzut dacă domnul Lewis va ceda acțiunile fără pretenții. Dacă nu o face, Jay a spus că este dispus să plătească prețul corect”, a spus apropiatul rapperului american.

Cotele de piață anunță că valoarea clubului Tottenham este de 2.8 miliarde de dolari, iar Jay-Z ar putea să plătească ușor această sumă, cu ajutorul asociaților săi. El nu se va implica singur la echipa din Londra, dacă afacerea se va face.

Cu afaceri în domeniul imobiliar, cu băuturi alcoolice şi în domeniul muzicii, Jay-Z, soțul la fel de celebrei Beyonce, a fost primul rapper care a devenit miliardar, în 2019. Starul american al muzicii rap, prezent în industria muzicală din 1996, “a strâns o avere totală de un miliard de dolari, devenind astfel unul dintre puţinii miliardari din lumea divertismentului şi primul din peisajul muzicii rap”, explica revista Forbes în urmă cu trei ani.

Acţiunile deţinute la companiile care produc şampanie Armand de Brignac şi propriul brand de coniac, D’Ussé, i-au adus lui Shawn Carter, numele real al rapperului, între 220 şi 100 de milioane de dolari în 2019. Portofoliul muzical al rapperului reprezenta 75 de milioane de dolari din averea sa, comparativ cu cele 100 de milioane provenite din serviciului său de streaming, Tidal, conform sport.ro.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …