Friday , May 24 2024

Raport FIFA exploziv. Prinţul William şi David Cameron, implicaţi într-un scandal de corupţie în fotbal

cameron printul william

Prinţul William şi fostul premier britanic David Cameron au participat la o întâlnire în care s-a discutat un schimb ilegal de voturi pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018 şi din 2022, potrivit unui raport oficial al FIFA.

Raportul FIFA, denumit Garcia, a analizat procedurile de acordare a drepturilor de organizare pentru Cupa Mondială din 2018 şi din 2022, către Rusia, respectiv Qatar. Potrivit acestor informaţii, prinţul William, duce de Cambridge şi nepot al reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii, şi David Cameron, premier britanic între 2010 şi 2016, ar fi fost prezenţi la o discuţie între oficiali englezi şi sud-coreeni la un hotel din Zurich, în 2010. Regina Marii Britanii a fost de asemenea menţionată în raport, după ce un membru al Comitetului Executiv al FIFA a căutat audienţă la monarhul britanic, cu scopul de a-şi oferi ajutorul să obţină voturi pentru candidatura Angliei.

La întrunirea de la Zurich, din decembrie 2010, au mai participat vicepreşedinţii FIFA de la acea vreme, Geoff Thompson şi Chung Mong-Joon, care reprezentau candidatura Angliei pentru 2018, respectiv candidatura Coreei de Sud pentru 2022. “Premierul David Cameron i-a cerut domnului Chung să voteze pentru candidatura Angliei, iar domnul Chung a răspuns că va face acest lucru doar dacă domnul Thompson va vota pentru Coreea de Sud”, se arată în raportul FIFA.

Chung Mong-Joon a respins acuzaţiile, dar a recunoscut că s-a întâlnit cu David Cameron în cadrul summitului G20 de la Seul, din noiembrie 2010, dar nu a discutat despre voturile pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal. Potrivit raportului Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Geoff Thompson a recunoscut că s-a ajuns la un acord pentru un schimb de voturi, o încălcare gravă a regulilor organizaţiei sportive.

În 2015, zeci de oficiali din fotbalul internaţional au fost acuzaţi de fapte de corupţie în Statele Unite, în timp ce procuratura elveţiană a deschis o investigaţie privind acordarea drepturilor de organizare pentru Cupa Mondială din 2018 şi din 2022.

romaniatv.net

Vezi si

Nadal, mare ghinionist la tragerea la sorți de la Roland Garros, la ultima participare din carieră. Pe cine va întâlni în primul tur

Rafael Nadal (37 de ani) nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți care …