Wednesday , May 15 2024

Rapidul invinge Farul si bifeaza prima victorie stagionala pe Areni

Echipa sucevean\ s-a impus s=mb\t\, `n fa]a const\n]enilor, cu scorul de 2-1, `ntr-un meci din cadrul etapei a VI-a a Ligii a II-a n “ceferi[tii” au dominat autoritar `nt=lnirea [i s-au impus prin golurile marcate de C\inari (‘18) [i I. Pl\mad\ (‘68) n “scorul putea fi mai mare, pentru c\ am avut multe ocazii”, a declarat antrenorul Ovidiu Murariu n “este o victorie meritat\ a gazdelor”, a recunoscut tehnicianul Farului n Rapid a urcat pe locul 6 `n clasamentul Seriei I

Rapid Suceava a reu[it prima victorie pe teren propriu `n Liga a II-a, dup\ ce s-a impus s=mb\t\, pe stadionul Areni, cu scorul de 2-1, `n fa]a celor de la Farul Constan]a, `ntr-un meci din cadrul etapei a VI-a.
Ovidiu Murariu a respectat ad-litteram planul anun]at `naintea partidei [i a mizat pe cartea atacului, cu cinci juc\tori de profil ofensiv, un singur mijloca[ la `nchidere [i doi funda[i de band\ extrem de penetran]i, iar efectele aveau s\ se vad\ pe tabela de marcaj `n minutul 18, c=nd C\inari a preluat o minge la marginea careului, a driblat scurt un ap\r\tor const\n]ean [i [i-a trecut `n cont primul s\u gol la matineu dup\ ce l-a `nvins pe Curc\ cu un [ut plasat din 12 metri. ~mpin[i de la spate de cei aproximativ 1.000 de suporteri suceveni prezen]i s=mb\t\ `n tribunele Areniului, “ceferi[tii” au trecut pe l=ng\ dublarea avantajului la jum\tatea primei reprize, la un trasor expediat de Golofca [i boxat de sub tranversal\ de portarul oaspe]ilor. Rapid a continuat s\ domine copios `nt=lnirea, iar `n minutul 24, Negru a trimis pu]in pe l=ng\ vinclu o minge recentrat\ scurt de Velescu. F\r\ replic\ din partea “marinarilor”, gazdele au trecut din nou pe l=ng\ gol `n minutul 32, c=nd B\lan a centrat de pe partea dreapt\, acela[i Golofca a reluat cu capul din [ase metri, dar balonul a fost deviat `n afara ]intei de un ap\r\tor advers. “Alb-vi[iniii” au for]at [i mai mult desprinderea pe tabela pe finalul reprizei, dar fostul dinamovist Curc\ a fost la post [i a respins `n corner un [ut `n cros expediat de Semeghin. De partea cealalt\, Farul a contat `n primul mitan doar la c=teva faze fixe, prima execu]ie pe spa]iul por]ii gazdelor venind cu trei minute `nainte de pauz\, c=nd Ghenciu a trimis `n bra]ele lui Preda din 16 metri.
Alin Artimon a mutat primul la pauz\, i-a aruncat `n lupt\ pe Matei [i B=rladeanu, iar const\n]enii au `nceput s\ fie mult mai prezen]i `n ofensiv\, reu[ind s\ restabileasc\ egalitatea `n minutul 52, c=nd S\ceanu a oprit o pas\ din partea st=ng\, a stopat perfect mingea [i l-a `nvins pe Preda cu un [ut lobat din col]ul careului mic. “Ceferi[tii” nu au resim]it `ns\ [ocul primirii golului, au pus punct [i [i-au luat sarjele ofensive de la cap\t, izbutind s\ preia din nou conducerea pe tabela de marcaj `n minutul 68, c=nd veteranul Semeghin, sufletul echipei `n meciul de s=mb\t\, a centrat covrig din banda st=ng\ [i I. Plamad\, impins `n avanposturi dup\ schimbarea lui Marinkovic, a reluat cu capul din opt metri pentru scorul de 2-1. R\ma[i f\r\ antrenorul secund Ion Buzoianu, trimis `n tribune pentru proteste, rapidi[tii [-au ap\rat compact `n ultimul sfert de or\, chiar [i cu pre]ul a patru cartona[e galbene ar\tate de c\tre centralul br\ilean Ionel Ivan. “Alb-vi[iniii” puteau `ncheia definitiv socotelile `n minutele de prelungire, dar execu]ia lui Semeghin a trecut peste transversal\, iar mai apoi [utul lui D. B\lan a fost respins `m corner de c\tre Curc\. Scor final 2-1, iar rapidi[tii p\streaz\ toate cele trei puncte pe Areni.
Rapid Suceava: Preda – D. B\lan, Fl. Pl\mad\, Lozneanu, Semeghin – Velescu – I. Pl\mad\, C\inari, Golofca (Sava ‘903) – M. Negru (Sumanariu ’901), Marinkovic (Arot\ri]ei ‘65). Antrenor: Ovidiu Murariu.
Farul Constan]a: G. Curc\ – B\jan, }ab\r\, Stegaru, S\ceanu – Ni]escu, Ghenciu (Coteanu ‘73), Buzea, Sg. Popescu (B=rl\deanu ‘46), Stoianof (Matei ‘46) – S. Chi]u. Antrenor: Alin Artimon.

N Murariu: “Scorul putea fi mai mare”

Ovidiu Murariu [i-a felicit juc\torii pentru atitudinea de care au dat dovada `n meciul cu Farul, care `n opinia sa se putea `ncheia cu o diferen]a de scor mult mai consistent\. “A fost un spectacol fotbalistic [i cred c\ de mult timp nu s-au mai auzit aplauze pe stadionul Areni. A fost o victorie meritat\, muncit\, care a scos `n eviden]\ d\ruirea juc\torilor. Scorul putea fi mai mare, pentru c\ am avut multe ocazii. Sper s\ ne p\str\m acela[i tonus [i vreau s\ felicit juc\torii [i pe to]i cei care sunt angrena]i `n conducerea acestei echipe. Sper\m ca atitudinea noastr\ s\ fie aceia[i [i `n meciurile urm\toare, iar rezultatele pe m\sura a[tept\rilor”, a declarat antrenorul Rapidului.
{eful b\ncii de pe Areni nu regret\ cele [ase cartona[e galbene `ncasate `n meciul cu Farul [i consider\ c\ rapidi[tii au ie[it cu capul sus din primele [ase etape de campionat. “Sacrificiul cost\. Pentru moralul echipei importante sunt cele trei puncte. Suntem pe zero la adev\r, dup\ ce am jucat cu trei echipe grele, iar cu [ase puncte pot spune c\ suntem bine acora]i `n momentul de fa]a”, a spus Murariu.

N Artimon: “E o victorie meritat\ a gazdelor”

De partea cealalt\, antrenorul echipei const\n]ene, Alin Artimon, a recunoscut superioritatea gazdelor [i [i-a asumat vina pentru modul `n care se prezint\ Farul `n momentul de fa]\ `n campionat. “E o victorie meritat\ a gazdelor, o victorie a atitudinii, a efortului, a sacrificiului. Este o victorie care ar trebui s\ ne arate [i nou\ cum se ob]in punctele `n Liga a II-a. Noi juc\m pe v=rfuri, ne credem mari juc\tori [i c=nd se incing spiritele ne tremur\ genunchii. E vina mea pentru cum arat\ echipa [i mi-e ru[ine. Nu ar\t\m ca o echip\ care are o tradi]ie `n spate. Nu aveam voie s\ ced\m sub presiune dup\ 1-1. Facem gre[eli individuale, gre[eli `n compartimente [i din p\cate ele continu\ s\ se repete. Despre jocul nostru este pu]in de zis, pentru c\ pu]in am f\cut”, a spus Artimon, dup\ e[ecul de pe Areni.

N Rezultatele etapei a VI-a:

Sportul Studen]esc – CF Br\ila 4-0
FC Boto[ani – CS Buftea 3-1
Rapid Suceava – Farul Constan]a 2-1
CS Otopeni – Unirea Slobozia 1-1
Delta Tulcea – Chindia T=rgovi[te 2-1
S\geata N\vodari, Dinamo II Bucure[ti [i Dun\rea Gala]i au stat.

Aflat\ pe locul 6 `n clasamentul seriei `nt=i, Rapid va evolua `n etapa urm\toare pe terenul ultimei clasate, Dinamo II. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava merge la Baia Mare cu gândul la o victorie care să o propulseze pe locul 6

Echipa antrenată de Bogdan Şoldănescu joacă pe terenul lui Minaur, miercuri, de la ora 18.00, …