Friday , April 26 2024

Rapidul caută primul succes după o “secetă” de cinci luni

Fără victorie în Liga a II-a de la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, trupa antrenată de Costel Ilie speră să spargă gheața în meciul pe care îl are programat astăzi, de la ora 11.00, pe stadionul Areni, în fața Academicii Clinceni. Intr-un alt joc din penultima etapă a sezonului regulat, Bucovina Pojorâta primește vizita Dunării Călărași 

 

Rapid-Ceahlaul-1 [800x600]

Rapid CFR Suceava revine astăzi, în fața propriilor suporteri, pentru confruntarea cu Academica Clinceni, programată cu începere de la ora 11.00, în cadrul penultimei etape din sezonul regulat al Ligii a II-a.

Aflați pe un alarmant loc 9 în clasamentul seriei întâi și fără victorie de mai bine de cinci luni, “ceferiștii” și-au propus să spartă gheața în meciul contra ilfovenilor. “Venim după o serie nesfârșită de egaluri și înfrângeri și vom face tot posibilul să câștigăm toate cele trei puncte. Cred că ar fi momentul să spargem și noi gheața. Ne așteaptă un meci de luptă sâmbătă, dar ne bazăm pe puterea noastră de mobilizare, pe determinarea pe care am arătat-o în ultima partidă și sperăm să o scoatem la capăt cu bine”, a spus antrenorul Costel Ilie.

Seful băncii tehnice de pe Areni se confruntă cu trei absențe în cadrul lotului la meciul de astăzi. Dudea este plecat cu echipa națională under 19 a României în Austria, iar Sandu și Svichi sunt accidentați. In schimb, vor reveni în lot Velescu, suspendat etapa trecută, și Boiciuc, care s-a întors de la echipa naționala de tineret a Moldovei.

Rapid (echipa probabilă): Hânțăscu – D. Bălan, Velescu, D. Ciobanu, Semeghin – Aeroaiei, Sfrijan – Apostol, Plămadă, Golofca – Boiciuc.

Academica este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 2.15 pentru o victorie pe Areni. De partea cealaltă, un succes al echipei sucevene e cotat cu 2.95, în timp ce rezultatul de egalitate are o cotă de 3.25.

Partida directă din tur a fost câștigată de Academica cu scorul de 2-0.

Dunărea Călărași vine după puncte la Pojorâta

Bucovina Pojorâta are parte la finalul acestei săptămâni de un meci extrem de dificil, trupa antrenată de Dănuț Mândrilă și Bogdan Grosu urmând să primească astăzi, cu începere de la ora 11.00, pe teren propriu, vizita ocupantei locului doi în clasament, Dunărea Călărași.

“In meciul trecut, la Clinceni, am făcut niște greșeli impardonabile pentru nivelul Ligii a II-a. Dacă nu ne trezim, va fi aproape imposibil să ne mai salvăm de la retrogradare”, a precizat Dănuț Mândrilă.

Pojorâta (echipa probabilă): Pop – D. Cristescu, Moisi, Jarda, Răuță – Buhăcianu, Vl. Stănescu, Jugaru, Căinari – M. Coman, Al. Marin.

De partea cealaltă, antrenorul Adrian Mihalcea se teme doar de starea terenul de joc în încercarea formației sale de a obține a patra victorie consecutivă în campionat. “Vom juca pe un teren destul de greu, ținând cont că Pojorâta are un teren ca și suprafață de joc la limita minimă, iar în plus temperatura va fi la ora jocului aproape de 0 grade. Dar nu aș vrea să-mi fac mari probleme, știu că baieții sunt montați și își doresc să continuam pe aceeasi linie. Firesc ar fi să ne întoarcem cu trei puncte, clar. Nici nu mă gândesc la alta variantă”, declara tehnicianul Dunării Călărași la plecarea spre nordul Moldovei.

Deși a venit la poalele Giumalăului fără șase jucători, printre care suceveanul Bumbac și golgheterul seriei, V. Alexandru, Dunărea Călărași este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.95 la victorie. De partea cealaltă, un succes al Bucovinei în meciul de astăzi este cotat cu 3.95, în vreme ce rezultatul de egalitate are o cotă de 3.30.

In meciul direct din tur, Bucovina Pojorâta a pierdut la Călărași, cu scorul de 1-2, golul formației sucevene fiind marcat atunci de S. Rus.

Programul etapei a XXV-a:

CS Balotești – Farul Constanța

ACS Berceni – Ceahlăul Piatra Neamț

Rapid Suceava – Academica Clinceni

Bucovina Pojorâta – Dunărea Călărași

Gloria Buzău – Dacia Unirea Brăila

Oțelul Galați – Rapid București

SC Bacău va sta în această rundă.

(Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …