Saturday , April 27 2024

Rapidul a început play-off-ul în doru’ lelii

Echipa suceveană a ajuns la patru înfrângeri consecutive în campionatul Ligii a II-a, după ce a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, în prima etapă din play-off, cu scorul de 1-2, în faţa Gloriei Buzău. In tribunele stadionului Areni au fost prezenţi doar 200 de spectatori, prin care şi şeful Departamentului de Integritate din cadrul FRF, Costin Negraru. Buzoienii şi-au asigurat victoria prin golurile marcate de Dedu (‘7) şi Amet (‘77), ratând pe finalul meciului şi un penalty. Reuşita “ceferiştilor” a fost semnată de Plecanciuc, în minutul 53. “Suntem într-o situaţie critică. Nu ştiu cum vom termina campionatul. Jucătorii nu au luat un ban de atâta timp. Vine şi pentru ei Paştele, iar unii stau la această echipă doar pe cazare şi mâncare”, s-a plâns antrenorul Bogdan Tudoreanu 

 

Rapid - Buzau (2) [800x600]

Rapid Suceava a început în dorul lelii play-off-ul Ligii a II-a, formaţia condusă de Bogdan Tudoreanu ajungând la patru înfrângeri consecutive în campionat, după a fost învinsă, cu scorul de 1-2, în partida disputată sâmbătă, pe stadionul Areni, în faţa Gloriei Buzău.

Cei aproximativ 200 de spectatori care au îndurat frigul din tribune, printre care şi şeful Departamentului de Integritate din cadrul FRF, Costin Negraru, n-au avut ce vedea în prima repriză. Gloria a deschis scorul pe Areni la prima ocazie, în minutul 7, când Dedu a preluat o minge la 15 metri şi l-a învins pe Pascal cu un voleu la colţul lung.

Fără replică din partea gazdelor, buzoienii îşi puteau dubla avantajul pe Areni în minutul 37, dar Dumitrescu a ratat incredibil din cinci metri după o centrare de pe partea dreaptă. Două minute mai târziu, Ghiţă a scăpat în banda stângă, dar a şutat cu şpiţul în braţele cu Pascal.

Rapidiştii au pus pentru prima oară în pericol poarta oaspeţilor în minutul 39, când Ferariu a trimis cu capul peste bara transversală o minge centrată din lovitură liberă. S-a intrat cu 0-1 pe tabelă la pauză.

Jocul s-a animat în repriza secundă, sucevenii reuşind să egaleze situaţia în minutul 53, când Apostol a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Plecanciuc a înscris cu o lovitură de cap din şase metri.

La poarta opusă, Ghiţă putea readuce trupa lui Ion Viorel în avantaj în minutul 62, dar mingea şutată din lovitură liberă de fundaşul oaspeţilor a scuturat bara transversală. Pascal s-a opus apoi, respingând de la colţul scurt la execuţia nou-intratul Drăguţ, după care Burlacu a trimis cu capul în plasa laterală după o centrare bună de pe banda stângă.,

Golul victoriei a venit pentru buzoieni în minutul 77, când Dedu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Pascal a ieşit greşit pe centrare, iar nou-intratul Amet a înscris cu capul din şase metri.

Gloria putea scăpa definitiv de emoţii în minutul 84, când Plecanciuc l-a faultat în interiorul careului pe Drăguţ, iar centralul clujean Florin Dreve a dictat penalty şi al doilea cartonaş galben pentru fundaşul sucevean. Acelaşi Marius Drăguţ şi-a aşezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri, dar a şutat în peluză, mult peste bara transversală.

In minutul 86, s-a restabilit şi egalitatea numerică pe gazon, Amet, intrat în minutul 67, fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Rapid – Gloria Buzău s-a terminat 1-2, iar ce au arătat “ceferiştii”, sâmbătă, pe Areni, nu mai e fotbal. E moartea pasiunii pentru fotbal.

Rapid Suceava: Pascal – Bălan, Ferariu, Plecanciuc, Spătar – Apostol, Onciu (’46 Negru), Sumanariu (’65 Marinkovic) – Golofca, Buziuc, Ghiorghiciuc. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Gloria Buzău: Sârbu – Al. Iordache (’90 Koprindzhiyski), Vlaicu, Dăniţă, D. Ghiţă – N. Popescu, Cl. Dumitrescu, G. Marcu (’67 Amet), D. Burlacu  – M. Dedu, Al. Ioniţă (’46 Drăguţ). Antrenor: Ion Viorel. Rapid - Buzau (3) [800x600]

Ion Viorel: “Victoria noastră este pe deplin meritată”

Ion Viorel, tehnicianul celor de la Gloria Buzău, a intrat primul la conferinţa de presă de la finalul meciului. Si-a felicitat elevii pentru joc, precizând că victoria formaţiei sale este pe deplin meritată. “Vreau să-mi felicit jucătorii pentru această victorie, obţinută în compania unei adversar bun aşa cum este Suceava, care sezonul acesta a demonstrat că este o echipă redutabilă. In ciuda absenţelor care le-am avut, iar aici mă refer la cei trei atacanţi titulari, Pălimaru, Răduca şi Bobe, iată că am făcut din nou un joc foarte, în care ne-am creat şi multe oportunităţi de gol. Eu zic că victoria noastră este pe deplin meritată. Vreau să le urez baftă sucevenilor în continuare şi să-i felicit pentru locul ocupat în clasament şi pentru jocurile prestate până acum. Meritul este cu atât mai mare cu cât şi Rapid, şi Gloria, sunt două cluburi cu probleme financiare”, a declarat Ion Viorel.

Tudoreanu: “Suntem într-o situaţie critică. Nu ştiu cum vom termina campionatul”

De partea cealaltă, Bogdan Tudoreanu a dat vina pentru criza de rezultate pe care o traversează Rapidul pe lipsa de motivaţie a jucătorilor suceveni, neplătiţi de două luni şi cu restanţe financiare la prime în valoare de 8.500 de lei de “căciulă”. “Suntem într-o situaţie critică şi nu ştiu cum vom termina campionatul. Jucătorii nu au niciun fel de motivaţie. Nu au luat un ban de atâta timp, nu sunt concentraţi la joc şi astfel au apărut o sumedenie de greşeli personale. Sper să se rezolve ceva săptămâna viitoare să putem continua. Vine şi pentru jucători Paştele, iar bani au doi sau trei dintre ei, restul trăiesc din fotbal. N-au luat o primă de anul trecut şi vorbim de 17 puncte. Unii stau doar pe mâncare şi cazare la această echipă”, a declarat Ted.

Seful băncii tehnice de pe Areni a explicat ce au făcut rapidiştii cu banii primiţi de la Primărie: “Au venit cele două miliarde de lei de la Primărie, dar a trebuit să dăm înapoi la stat 720 de milioane. De restul am organizat meciurile de până acum şi am achitat două salarii”.

Bogdan Tudoreanu consideră că o soluţie pentru ca echipă să se descurce până la jumătatea lunii mai, când vor veni banii de la Primărie, este aceea de a împrumuta un miliard de lei veni pentru a se putea prezenta la meciuri. “O soluţie ar fi să găsim să împrumutăm de undeva un miliard până intră banii de la Primărie. Nu-i vorba de jucători acum, e vorba să avem cu ce organiza meciurile, să facem deplasările. Săptămâna viitoare e una decisivă”, a spus Tudoreanu.cl liga II [800x600]

Rezultatele primei etape din play-off:

FC Voluntari – CF Brăila 1-1

Academica Argeş – SC Bacău 2-0

Rapid Suceava – Gloria Buzău 1-2

In runda următoare din play-off, Rapidul evoluează vineri, cu începere de la ora 11.00, pe terenul formaţiei CF Brăila. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …