Thursday , May 16 2024

Rapid Suceava, învinsă la scor de neprezentare în meciul de la Buzău

Fotbal. Buzau - Rapid 3-0

Echipa suceveană a pierdut sâmbătă, pe terenul Gloriei Buzău, cu scorul de 0-3, într-un meci contând pentru etapa a V-a din sezonul regulat al Ligii a II-a. Buzoienii au marcat toate cele trei goluri pe finalul primei reprize, prin Verdeş (2) şi Burlacu u aceasta a fost prima înfrângere suferită în acest an de “ceferişti” în deplasările din campionat. “Nu mai este nimic de spus după acest meci. In momentul în care nu poţi să-ţi motivezi jucătorii şi echipa nu are nicio perspectivă, la ce să te mai aştepţi?”, consideră antrenorul Marin Barbu. Semeghin a refuzat să facă deplasarea la Buzău şi a anunţat că nu mai joacă pentru Rapid până nu-şi primeşte restanţele salariale 

Rapid Suceava a pus capăt un serii de şapte jocuri consecutive fără înfrângere în deplasările din campionat odată cu etapa a V-a a actualului sezon al Ligii a II-a. Neînvinsă pe teren străin de la sfârşitul anului trecut, echipa antrenată de Marin Barbu a predat armele sâmbătă, în fieful nou-promovatei Gloria Buzău, “ceferiştii” cedând partida jucată în faţa grupării din Crâng la scor de neprezentare, 0-3.
Aflată într-o mare foame de puncte, formaţia buzoiană a dominat teritorial prima jumătate a reprizei întâi, fără efecte însă pe tabela de marcaj. Avea să fie doar liniştea dinaintea furtunii la poarta lui Pascal, în următorul sfert de oră, goalkeeperul sucevean fiind nevoit să scoată de trei ori mingea din plasă. Verdeş a dat tonul recitalului în minutul 28, atacantul gazdelor deschizând scorul după ce a reluat ca la antrenament, din interiorul careului, o centrare trimisă din banda dreaptă de G. Ion. Peste numai cinci minute, buzoienii şi-au dublat avantajul prin Burlacu, care a înscris din 15 metri după o acţiune ofensivă pe partea stângă. Gloria a rezolvat soarta întâlnirii încă din minutul 41, când Burlacu a şutat puternic la poartă, Pascal a respins balonul în faţa şi veteranul Bobi Verdeş şi-a trecut în cont dubla, îndeplinind o simplă formalitate pentru scorul de 3-0.
Jocul a curs în aceiaşi direcţie şi după pauză, Verdeş având şanşa hattrick-ului în minutul 61, când Pascal a fost salvat de bară la reluarea vârfului gazdelor. Fără replică din partea rapidiştilor, resemnaţi cu gândul înfrângerii, trupa antrenată de Ion Viorel şi putea majora avantajul în ultimele zece minute, dar Pascal a fost de fiecare dată la post şi a respins mingea la execuţiile lui Puşcaşu şi G. Ion.
Gloria Buzău s-a impus în final cu scorul de 3-0, prin cele trei goluri marcate pe finalul primei reprize şi a bifat primul succes în actuala ediţie de campionat. De partea cealaltă, Rapid Suceava suferă a doua înfrângere consecutivă şi rămâne fără victorie în acest sezon.
Gloria Buzău: Stoicescu – Cucu, Dăniţă, Agache (’68 Diogo), Dumitru – G. Ion, Marcu, Puşcaşu, Burlacu (’78 Cocârlă) – Verdeş (’63 Bobe), M. Matei. Antrenor: Viorel Ion.
Rapid Suceava: Pascal – Cristescu, Fl. Plămadă, Sava, Spătar – Cerlincă (’46 Luţac), Sumanariu, Velescu (’89 Stănescu), Căinari – Negru (I. Plămadă), Ionesi. Antrenor: Marin Barbu.
Barbu: “In momentul în care echipa nu are nicio perspectivă, la ce să te aştepţi?”
Antrenorul echipei sucevene, Marin Barbu, n-a făcut prea multe comentarii pe marginea rezultatului de la Buzău, punând înfrângerea de sâmbătă pe seama atmosfe-rei din vestiarului “ceferiştilor”. “Nu mai este nimic de spus după această înfrângere de la Buzău. In momentul în care nu poţi să-ţi motivezi jucătorii, când sunt flămânzi şi echipa nu are nicio perspectivă, la ce să te mai aştepţi”, a declarat “Magiun”.
Semeghin refuză să mai joace pentru Rapid până nu-şi primeşte restanţele financiare
Seful băncii tehnice de Areni a explicat şi situaţia lui Dorin Semeghin, care a refuzat să facă deplasare la meciul de la Buzău din cauza restanţelor financiare pe care le are de primit de la Rapid. “Semeghin are familie, copii şi probabil a vrut să tragă un semnal de alarmă că aşa nu se mai poate. Eu sunt principalul vinovat pentru situaţia lui. Deşi a avut alte oferte, eu l-am convins să rămână la Suceava. Vă spun însă că mulţi îi vor urma pe Apetri sau pe Semeghin dacă lucrurile nu se rezolvă pe parcursul săptămânii viitoare”, crede Barbu.
Rezultatele etapei a V-a:
CSMS Iaşi – Unirea Slobozia 2-0
FC Clinceni – Farul Constanţa 3-0
Gloria Buzău – Rapid Suceava 3-0
CF Brăila – Rapid Bucureşti 1-2
ACS Berceni – Dunărea Galaţi 3-2
SC Bacău şi Unirea Tărlungeni au stat.
In runda următoare, Rapid Suceava primeşte sâmbătă, pe stadionul Areni, vizita braşovenilor de la Unirea Tărlăungeni. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Serena Williams va prezenta premiile ESPY de performanță în sport

Serena Williams va fi prezentatoarea ediţiei din 2024 a premiilor ESPY, în luna iulie, a …