Friday , April 26 2024

Probleme pentru Mircea Lucescu: Ahmetov, patronul lui Sahtior, a fugit în Anglia, iar conturile sale au fost blocate

ahmetov-lucescu

Conturile lui Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior Doneţk, au fost blocate de noua putere de la Kiev. Patronul echipei antrenate de Mircea Lucescu se află la Londra şi îndeamnă la reforme, dar se află în centrul unei investigaţii de corupţie şi fraudă fiscală lansată la Kiev de noul procuror general.

Problemele lui Ahmetov s-ar putea răsfrânge şi asupra lui Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, câştigătoare a şapte titluri în ultimii 9 ani în campionatul ucrainean. Potrivit unor apropiaţi din România ai antrenorului în vârstă de 68 de ani, acesta le-ar fi transmis că Ahmetov ar avea deja o bună parte din conturi blocate de noua putere de la Kiev. Iar averea sa, cifrată de Forbes la 14,5 miliarde de dolari, ar începe să scadă vertiginos, odată cu pierderea puterii de către Ianukovici, scrie Prosport.

Practic, SCM, compania de minerit a lui Ahmetov, e condusă din umbră de câţiva acoliţi ai patronului de la Şahtior Doneţk, care s-ar afla în acest moment la Londra, potrivit presei engleze. Acolo unde se ascunde de manifestanţii ucraineni care se strâng zi de zi în faţa penthouse-ului din One Hyde Park, pe care Ahmetov l-a cumpărat în urmă cu cinci ani contra sumei de 150 de milioane de euro!

UEFA Europa League: Șahtior – Viktoria Plzen se joacă în această seară, după ce în tur a fost 1-1.

 

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …