Friday , April 26 2024

Presa britanica acuza: Tratamentul aplicat de Tottenham pentru refacerea genunchiului lui Chiriches poate masca dopajul

chiriches

Tottenham este acuzată de presa din Anglia că a folosit un tratament controversat pentru recuperarea lui Vlad Chiricheș care ar putea masca dopajul. Românul s-a accidentat la genunchi, dar a fost recuperat în timp record și va juca în meciul cu Liverpool din Premier League. Presa britanică a aflat de la Andre Villas Boas că Tottenham a folosit în cazul românului tratamentul PRP, Platelet Rich Plasma – este o metodă alternativă, non-invazivă de regenerare a ţesutului.

”Toate federațiile sportive permit acest tratament și este des folosit de sportivi ca Nadal, Bale sau Tiger Woods. Cu toate acestea, este extrem de contestat, întrucît poate masca dopajul”, scrie presa britanică.

“Avem veşti bune cu Vlad. E o şansă mare să fie pe teren împotriva lui Liverpool, dar nu şi în Europa League. A primit o lovitură grea la genunchi, aşa că s-a umflat destul de mult. I-am recoltat nişte sînge de la genunchi, ceea ce poate fi destul de înspăimîntător pentru că se puteau produce probleme la genunchiul care fusese operat înainte. Dar am folosit tratamentul PRP iar acum genunchiul s-a dezumflat”, a declarat Villas Boas.

fanatik.ro

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …