Saturday , April 27 2024

Polonia-Rusia, 1-1. 100 de suporteri arestati

Reprezentativa Poloniei a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul disputat, marţi seară, pe stadionul Naţional din Varşovia, în compania Rusiei. Pentru Polonia a marcat Blaszczykowski ’57, iar pentru Rusia a înscris Dzagoev ’37.

Polonia: Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Blaszczykowski, Dudka (Mierzejewski ’73), Murawski, Polanski (Matuszczyk ’85), Obraniak (Brozek ’90+3) – Lewandowski. Selecţioner: Franciszek Smuda
Rusia: Malafeev – Aniukov, A. Berezuţki, Ignaşevici, Jirkov – Şirokov, Denisov, Zirianov – Dzagoev (Izmailov ’79), Kerjakov (Pavliucenko ’70), Arşavin. Selecţioner: Dick Advocaat (Olanda)
Arbitri: Wolfgang Stark (central) – Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (asistenţi) – Florian Meyer, Deniz Aytekin (asistenţi suplimentari) – toţi Germania – Istvan Vad (rezervă) – Ungaria

În primul meci, Cehia a dispus de Grecia, scor 2-1.
Clasamentul grupei A este următorul: 1. Rusia – 4 puncte; 2. Cehia – 3 puncte; 3. Polonia – 2 puncte; 4. Grecia – 1 punct. Ultima etapă programează, sâmbătă, de la ora 21.45, meciurile: Grecia-Rusia şi Cehia-Polonia.

Peste o sută de huligani au fost reţinuţi la Varşovia pentru tulburarea ordinii publice înainte de meciul Polonia – Rusia, scor 1-1, de la Euro-2012, a anunţat poliţia poloneză, citată de AFP. Reţinerile au continuat în cursul meciului în zonele pentru fani instalate în centrul Varşoviei.”Poliţia a mobilizat peste 6000 de funcţionari pentru a asigura ordinea”, a declarat Maciej Karczewski, purtător de cuvânt al poliţia din capitala poloneză.
De asemenea, la finalul meciului, un impresionant dispozitiv de securitare, poliţişti cu bastoane, a fost desfăşurat în stadion pentru a preveni incidentele între fani. Forţele de ordine s-au instalat în tribunele ocupate de fanii ruşi, care vor mai rămâne încă 20 de minute în stadion, pentru a nu ieşi în acelaşi timp cu fanii polonezi.Pe de altă parte, suporterii ruşi au afişat un drapel roşu şi negru al extremei-drepte, conform unui grup antirasit care a semnalat deja incidentul la UEFA. Rafal Pankowski, de la FARE (Football Against Racism in Europe) a declarat: “Am semnalat incidentul la UEFA. Drapelul reprezintă emblema lui Hitler din timpul tinereţii”. Reprezentativa Poloniei a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul disputat, marţi seară, pe stadionul Naţional din Varşovia, în compania Rusiei, în etapa a doua a grupei A de la Campionatul European pe care îl găzduieşte alături de Ucraina.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …