Friday , April 26 2024

Oţelul a debutat cu o înfrângere în grupa C a Ligii Campionilor, scor 1-2 cu FC Basel

Campioana României Oţelul Galaţi a debutat cu o înfrângere în grupa C a Ligii Campionilor, după ce a pierdut, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-1), întâlnirea cu formaţia elveţiană FC Basel, în prima etapă a grupelor competiţiei.

Golul echipei Oţelul a fost marcat de Pena ’58, în timp ce pentru FC Basel au înscris F.Frei ’39 şi A.Frei ’84 (penalti).
FC Basel a deschis scorul în minutul 39, prin Fabian Frei, care a marcat cu capul, după o centrare a lui Streller.
Oţelul a egalat în minutul 58 prin Marius Pena, care l-a învins pe Sommer din patru metri, după ce portarul elveţienilor respinsese în faţă un şut puternic al lui Antal din 18 metri.
În minutul 82, Sălăgeanu a primit direct cartonaşul roşu pentru un fault asupra lui Streller, arbitrul dictând penalti pentru elveţieni, care a fost transformat de Alexander Frei, în minutul 84.
În minutul 87, Huggel (FC Basel) a primit al doilea galben pentru un fault asupra lui Viglianti, fiind eliminat.
FC Basel: Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragovici, Park Joo-Ho – F. Frei (Pak ’90+4), Huggel, Cabral, G.Xhaka (Zoua ’78) – A. Frei (Kovac ’90+1), Streller. Antrenor: Thorsten Fink.
Oţelul: Grahovac – Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu – Filip (Viglianti ’86), Giurgiu – Antal, Ibeh, S. Ilie (Frunză ’89) – Pena (Paraschiv ’71). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonaşe galbene: Streller ’35, Huggel ’52 / Râpă ’49, Grahovac ’90+2
Cartonaşe roşii: Huggel ’87 / Sălăgeanu ’82
Partida a fost arbitrată de o brigadă din Scoţia, condusă la centru de William Collum, ajutat la cele două linii de Graham Chambers şi Martin Cryans, arbitru de rezervă fiind Iain Robertson Brines. Arbitrii suplimentari au fost Alan Muir şi Stephen O’Reilly.
La meciul disputat pe arena St. Jacob-Park au asistat aproximativ 30.000 de spectatori.
În următoarea etapă, Oţelul va întâlni, pe 27 septembrie, pe teren propriu, formaţia portugheză Benfica Lisabona, iar Manchester United va juca în Anglia cu FC Basel. (Mediafax)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …