Saturday , April 27 2024

Oltchim a ratat calificarea in Liga Campionilor, dupa o infrangere umilitoare în Muntenegru

Cu Radu Voina pe bancă, Oltchimul a jucat cea mai slabă partidă a sa din acest sezon. Mai important, a ratat şi calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

În 2009 în careul de aşi, anul trecut finalistă, acum nici măcar între primele patru formaţii ale Europei. Aceasta este cea mai recentă istorie europeană a Oltchimului, care la începutul sezonului avea ca obiectiv cucerirea trofeului Ligii Campionilor.

Meciul de a fi sau a nu fi s-a jucat în Muntenegru, la Buducnost Podgorica. Echipa care câştiga obţinea şi biletul pentru semifinale, însă fetele noastre au făcut cel mai slab joc al lor în grupele principale ale Ligii Campionilor. Dacă în mandatul Anjei Andersen vâlcencele pierdeau meciurile mai ales pe final, acum au cedat total, aproape fără luptă, locul în careul de aşi al Europei.

Contactul cu adversarele l-au pierdut încă din minutul 10, când erau conduse cu 3-7. La pauză Buducnost avea un avans de şapte goluri, 16-9, iar până la final au mai pus cinci reuşite în plus, iar scorul final a fost 33-21 pentru jucătoarele din Muntenegru. Ultimul meci al Oltchimului, cu Krim Ljubljana, va fi pentru evitarea ultimului loc în grupă.

Ziua neagră de handbal a fost completată de o contraperformanţă a naţionalei masculine, care a pierdut şi acasă cu modesta echipă a Lituaniei, 25-27. Meciul a contat pentru preliminariile Europenelor din 2012, competiţie la care băieţii noştri nu vor putea obţine calificarea.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …