Friday , April 26 2024

Novak Djokovic a primit viză pentru a juca la Australian Open, deși avea interdicție până în 2025

Novak Djokovic a primit viza pentru a juca la Australian Open 2023 în ianuarie, au anunțat marți The Guardian Australia și postul public de televiziune ABC, preluate de Reuters.

Jucătorul sârb de tenis a fost expulzat din Australia în perioada premergătoare turneului de Grand Slam din ianuarie, după ce a refuzat să fie vaccinat.

Fostul nr. 1 mondial a avut inițial interdicție de a intra în țară până în 2025.

ABC a scris că ministrul australian al imigrației, Andrew Giles, a anulat această interdicție, permițându-i lui Djokovic să concureze. Un purtător de cuvânt al Ministerului australian al Imigrației a refuzat să comenteze aceste informații.

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a declarat luna aceasta că Djokovic va fi binevenit în ianuarie dacă va putea obține viza, adăugând că Tennis Australia nu a putut face lobby în numele său.

„În acest moment… Novak şi guvernul federal trebuie să rezolve situaţia, iar apoi noi vom respecta deciziile. Nu este o chestiune pentru care putem să pledăm noi. Este ceva între cele două părţi, iar apoi, în funcţie de rezultat, el ar fi binevenit la Australian Open”, a explicat recent directorul turneului.

În iulie, Australia a eliminat o regulă care cerea călătorilor internaționali să declare statutul lor de vaccinare COVID, iar Djokovic a declarat în octombrie că a primit „semne pozitive” cu privire la stadiul eforturilor de anulare a interdicției sale.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …