Friday , April 26 2024

Nicolae Badea a devenit acţionar majoritar la Dinamo

Cu toate că nu mai era activ de aproape un an de zile ca acţionar al FC Dinamo, Vasile Turcu a ieşit oficial din structura acţionariatului abia acum.

Nicolae Badea a devenit acţionar majoritar al FC Dinamo, se anunţă într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Badea a cumpărat toate acţiunile deţinute la capitalul social al SC Dinamo 1948 de Vasile Turcu, în număr de 34.208. De asemenea, el preia prin cesiune de creanţă şi toate împrumuturile acordate de Vasile Turcu SC Dinamo 1948 SA.

“Decizia retragerii din acţionariat a fost anunţată cu mai mult timp în urmă. Am finalizat împreună cu domnul Nicolae Badea toate documentele necesare. Rămân necondiţionat susţinătorul lui Dinamo şi în raporturi amicale cu toţi acţionarii clubului. Cred în viitorul sportiv al echipei şi rămân disponibil să ajut din noua postură clubul meu de suflet”, este poziţia oficială a lui Vasile Turcu, după vânzarea pachetului de acţiuni.

În comunicatul citat se precizează că în cursul acestei săptămâni vor fi finalizate formalităţile juridice de înregistrare a majorării de capital social al SC Dinamo 1948 SA la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Capitalul social al SC Dinamo 1948 SA se majorează cu 21.000.000 lei, din care 18.000.000 lei prin compensarea creanţelor acţionarilor şi 3.000.000 lei prin aport în numerar.

După retragerea lui Turcu din structura acţionariatului, FC Dinamo a rămas cu doi acţionari semnificativi: Nicolae Badea şi Cristi Borcea. Acesta din urmă a fost însă inactiv în ultima perioadă, din cauza unor grave probleme de sănătate.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …