Friday , April 26 2024

Naomi Osaka câștigă al treilea titlu de Grand Slam si al doilea US Open. Catre Azarenka: “Nu vreau sa mai joc finale cu tine”

Naomi Osaka este din nou campioană la US Open, pentru a doua oară în carieră, după ce sâmbătă a dispus în marea finală de la Flushing Meadows de Victoria Azarenka, în trei seturi, la capătul unui spectacol de tenis de mare calitate.

Scorul a fost 1-6, 6-3, 6-3, după o oră și 54 de minute.

Primul set a fost o demonstrație de tenis a Victoriei Azarenka, cea care în 26 de minute doar ne-a adus aminte atât de bine de campioana de la Melbourne din 2012 și 2013 și de lidera mondială WTA a acelei perioade. Un 6-1 categoric pentru bielorusă, care părea într-o vervă fantastică.

La 6-1, 2-0 și mingi de 3-0 pentru Azarenka, ea le-a ratat, iar începând cu acel 1-2 Osaka a început să isi revina si sa inteleaga cum tebuie sa joace.

Japoneza s-a impus la finele setului doi cu 6-3, complet meritat, după un tenis de mare calitate, specific favoritei 4 de la Flushing Meadows, campioana de acum doi ani de la New York.

Iar dominarea din finalul setului secund a continuat și în decisiv, unde am putut vedea o Azarenka fără energie, incapabilă să profite de șansele avute.

S-a terminat 6-3 în decisiv, chiar dacă Azarenka mai recuperase un break la 4-3, dar din nou nu și-a putut gestiona și capitaliza avantajul moral.

Osaka triumfă pentru a treia oară într-un turneu de Mare Șlem, după US Open 2018 și Australian Open 2019.

„Nu vreau să mai joc finale cu tine! Chiar nu a fost deloc plăcut pentru mine. A fost un meci foarte greu pentru mine aici, mai ales în condițiile acestea, fără public, cu atâtea restricții. Este un moment emoționant, pentru că atunci când eram mică te-am urmărit cu ani în urmă cum jucai aici. Așa că doar să joc cu tine este o oportunitate imensă, am învățat mult de la tine și îți mulțiumesc”, a spus Naomi la ceremonia de premiere.

Osaka mai are un titlu la New York, cucerit în 2018, după o finală cu Serena Williams, scor 6-2, 6-4.

Azarenka pierde a treia sa finală aici la US Open, după alte două ratate tot cu Serena. Ea are doua Grand Slamuri, la Australian Open.

spotmedia.ro

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …