Saturday , April 27 2024

Nadal il invinge pe Djokovic in finala de la Roland Garros

nadal-djokovic

Spaniolul Rafael Nadal a castigat, duminica, editia masculina a turneului de la Roland Garros, dupa ce l-a invins in finala pe sarbul Novak Djokovici, scor 4-6, 7-5, 6-2, 6-4.

Sarbul a inceput excelent meciul si a castigat un prim set echilibrat dupa doar 44 de minute, cu ajutorul unui singur break reusit in game-ul al optulea.

Si al doilea set a fost extrem de echilibrat. Nadal a facut break in game-ul al saselea, sarbul a intors imediat, insa a clacat la 6-5, cand servea pentru tiebreak. Nadal a facut break si a castigat astfel setul cu 7-5.

Avand un psihic mai puternic, Nadal a reusit sa intoarca rezultatul si a preluat conducerea cu 2-1 la seturi. In actul al treilea, Djokovici a fost de nerecunoscut, a comis multe greseli nefortate, iar Nadal s-a impus cu 6-2.

Nadal a fost primul care a lovit in setul al patrulea, cu un break in game-ul cu numarul 6, insa Djokovici si-a recuperat rapid greseala. Sarbul a mai calcat insa inca o data stramb, iar Nadal a castigat setul cu 6-4 si, implicit, finala.

Datorita acestui succes, Rafael Nadal si-a salvat primul loc in ierarhia mondiala ATP. Djokovici va ramane pe pozitia secunda.

Pentru victoria de duminica, Nadal a primit un cec in valoare de 1.650.000 de euro.

Ibericul a ajuns la 14 titluri de Grand Slam, dintre care noua la Roland Garros. Djokovici nu a reusit sa-si treaca in palmares primul sau titlu in capitala Frantei.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …