Wednesday , May 29 2024

Meciul Steaua – Schalke 04 de pe Arena Naţională, amânat

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, într-o emisiune televizată, că meciul cu Schalke 04 din prima etapă a Grupei J a Ligii Europa se va disputa la 21 septembrie şi nu în 15 septembrie, cum era programat iniţial, din cauza stării gazonului de pe Arena Naţională.

Becali a explicat la GspTV că UEFA i-a cerut să obţină acordul clubui german pentru a schimba data meciului, al postului ProTV şi al firmei de marketing Team. Finanţatorul stelist a precizat că gruparea Schalke 04 a acceptat ca meciul să se joace în 21 septembrie. Becali a adăugat că va discuta apoi şi cu postul TV care va transmite meciul şi cu reprezentanţii Team.

Patronul stelist a mai spus că până atunci gazonul de pe Arena Naţională va fi înlocuit de firma olandeză pe care a contactat-o deja, pentru suma de 360.000 de euro.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, preşedintele CA al clubului, Valeriu Argăseală, o comisie UEFA şi reprezentanţi ai firmei olandeze ce a fost contactată de Gigi Becali pentru a schimba gazonul de pe Arena Naţională au inspectat, joi, stadionul pe care s-a disputat meciul România-Franţa.

Surse din cadrul FRF au declarat că UEFA nu şi-a dat acordul ca pe arenă să se dispute un meci joia viitoare. Un raport final al UEFA va fi dat publicităţii vineri.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională. După scurt timp de la începerea jocului, peluza de pe Arena Naţională a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. Jucătorii se afundau în teren, nu îşi puteau ţine echilibrul şi era aproape imposibil de pasat la firul ierbii sau de driblat. După câte un duel pentru balon, fotbaliştii se ridicau de la pământ, puneau la loc brazda pe care au dislocat-o şi abia apoi continuau faza.

Vezi si

Irina Begu şi Ana Bogdan s-au calificat în turul al doilea la Roland Garros. Meciul Soranei Cîrstea, amânat de ploaie

Jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Ana Bogdan s-au calificat, luni seara, în runda …