Friday , April 9 2021

Mercedes va avea masini negre in acest sezon de Formula1, din solidaritate cu lupta anti-rasism

Echipa Mercedes, campioana mondială de Formula 1, a renunţat la tradiţionala culoare argintie în favoarea culorii negre, la prezentarea de luni a monoposturilor sale pentru sezonul 2020, ca semn al angajamentului mărcii germane în lupta contra rasismului şi a discriminării de orice formă, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Obiectiv, masini, F1, Mercedes, negre, anti-rasism
Mercedes a renuntat sezonul acesta la traditionalul argintiu pentru Formula 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton, sextuplu campion mondial, a fost un susţinător fervent al campaniei ”Black Lives Matter”, declanşată de moartea americanului George Floyd, în urma unei acţiuni brutale a poliţiei americane. Mercedes a decis să-l susţină pe pilotul englez şi militează ”pentru îmbunătăţirea diversităţii în cadrul echipei şi a sportului automobilistic”.

”Această mişcare ne-a făcut să vedem că avem nevoie de noi măsuri şi acţiuni în lupta împotriva rasismului şi împotriva tuturor formelor de discriminare. Ca echipă, am folosit săptămânile trecute pentru a asculta viziunile membrilor echipei noastre, pentru a învăţa şi a reflecta despre cum este echipa noastră astăzi şi cum vrem să fie în viitor”, a explicat Mercedes într-un comunicat.

Monoposturile pilotate de Hamilton şi de finlandezul Valtteri Bottas vor ieşi pe pistă pentru prima oară în acest weekend, într-un moment în care sezonul de Formula 1, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, plănuieşte debutul pe 5 iulie cu prilejul Marelui Premiu al Austriei din 5 iulie. Maşinile vor fi negre în totalitate şi vor păstra această culoare pe durata întregului sezon 2020. Hamilton şi Bottas vor purta combinezoane negre şi vor ajusta culoarea căştilor lor.

Mercedes a anunţat că va lansa un program de diversitate şi incluziune până la finalul sezonului, după ce Hamilton a criticat faptul că Formula 1 este dominată de piloţii albi.

”Dorim să construim o moştenire care să meargă dincolo de sport şi, dacă putem fi lideri şi putem începe să construim mai multă diversitate în propria noastră afacere, vom trimite un mesaj atât de puternic şi le va da celorlalţi încrederea de a începe un dialog despre modul în care pot implementa schimbarea”, a declarat Hamilton.

În echipa Mercedes, doar 3 la sută dintre persoane se identifică cu un grup etnic minoritar şi doar 12 la sută sunt femei.

”Această lipsă de diversitate arată că trebuie să găsim noi abordări pentru a atrage talente din multe domenii ale societăţii la care nu ajungem în prezent. Ştim că echipa noastră va fi mai puternică dacă putem atrage talente din cel mai larg grup posibil şi ne-am angajat să realizăm acest lucru prin acţiuni pozitive”, a precizat Mercedes într-un comunicat.

Vezi si

Echipa de handbal a Sucevei a ajuns pe loc retrogradabil 

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a pierdut ieri, în Sala „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în …