Saturday , March 2 2024

Polițiștii, nevoiți să pulverizeze spray lacrimogen pentru a scoate dintr-un Mercedes doi bărbați beți cui

Sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, polițiștii  au oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Rădăuți un autoturism marca Mercedes-Benz. În autoturism se aflau două persoane de sex masculin, iar conducătorul auto, în momentul în care a observat faptul că un polițist a coborât din autospeciala de poliție, s-a mutat pe scaunul din partea dreaptă a autoturismului și a blocat din interior ambele portiere.

Pe scaunul din dreapta a fost observată o persoană de sex masculin ce a fost identificată ulterior în persoana lui B. Andrei, de 29 ani, iar în partea din spate a fost observat un alt bărbat, identificat ulterior în persoana lui C. Petru, de 36 ani.

Întrucât cei doi s-au baricadat în autoturism, polițiștii au pulverizat cu spray iritant lacrimogen în zona geamurilor și a radiatorului. La un moment dat, B. Andrei a deschis portiera din partea dreaptă, cei doi fiind imobilizați și încătușați. În autoturism, în partea din față, lângă schimbător, a fost găsită o sticlă cu bere, băută pe jumătate.

Deoarece amândoi emanau halenă alcoolică și se contraziceau în declarații, au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru  B. Andrei și o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru C. Petru.  Bărbații au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor biologice, fiindu-le recoltate două probe de sânge, aspect cu care aceștia au fost de acord.

În urma  cercetărilor și discuțiilor purtate cu cei doi, s-a stabilit că  bărbații au fost la o locuință din Rădăuți unde  au consumat băuturi alcoolice, respectiv două sticle de bere a câte 500ml fiecare și 150ml tărie. În momentul când au părăsit locația, B. Andrei i-a încredințat cheile vehiculului lui C. Petru, care l-a condus pe raza municipiului Rădăuți, lucru recunoscut și de către acesta. Când au ajuns pe str. Nicolae Bălcescu, în jurul orei 23.00 polițiștii dau efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei VW, conducătorul auto conformându-se și oprind pe partea dreaptă. În continuare, C. Petru, a lăsat motorul în funcțiune, a încuiat vehiculul și s-a mutat pe bancheta din spate, fiind apoi scoși din vehicul și încătușați de polițiști.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, față de C. Petru și a infracțiunii de „încredințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană aflata sub influența alcoolului” față de B. Andrei. (O.S.)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …