Saturday , April 27 2024

Martina Navratilova, susținere clară a Simonei Halep în cazul de dopaj: “Această suspendare miroase urât”

Legendara tenismenă Martina Navratilova, multiplă campioană de Grand Slam, a oferit prima reacție după ce Simona Halep a fost suspendată timp de 4 ani. Navratilova susține că suspendarea Simonei Halep „miroase urât” deoarece sportiva noastră nu a avut dreptul la o judecată corectă.

“Eu mereu am considerat că trebuie să acordăm prezumția de nevinovăție sportivilor. Această suspendare miroase urât încă din start. Au stabilit că e vinovată chiar dinainte ca ea să aibă ocazia să își demonstreze nevinovăția”, a scris Martina Navratilova pe X.

„Ca sportiv, chiar și dacă ar fi fost legală, nu văd pe cineva care să vrea să se atingă de acea substanță dacă ținem cont de efectele adverse pe care le are”, a adăugat legendara jucătoare de tenis în vârstă de 66 de ani.

Wozniacki: Îi distrugeți viața și cariera din cauza unei contaminări! 

Și Caroline Wozniacki, câștigătoare la Australian Open și întoarsă în circuit după două nașteri, a luat atitudine după ce Simona Halep a fost suspendată timp de 4 ani pentru dopaj. Sportiva daneză a afirmat că este revoltător că procesul Simonei Halep a durat atât. De asemenea, Wozniacki s-a arătat deranjată și de reacțiile unor sportive care au criticat-o pe Simona Halep.

“În primul rând, sunt împotriva tuturor acestor nedreptăți, reprezentate de întârzierile cazului. Procesul trebuie să fie mult mai rapid! E prea greu din punct de vedere emoțional pentru sportivi să trăiască în incertitudinea aceasta. Reacțiile rivalelor afectează opinia publică. Ar trebui să existe mai mult respect, cel puțin până la verdictul final. Toată lumea ar trebui să trateze cazul exact în funcție de verdictul final, fără presupuneri”, a spus Caroline Wozniacki pentru Sports Illustrated.

Wozniacki a afirmat că Simona Halep nu trebuie privită ca o trișoare si avertizează ca verdictul ii distruge viața. În opinia ei, vinovații ce trebuie să plătească sunt cei din echipa lui Patrick Mouratoglou.

“Dacă e contaminare, atunci e doar o contaminare, nu o întreagă carieră bazată pe înșelăciune! Cum pot sportivii acuzați să se întoarcă la sport dacă toată lumea îi tratează ca pe niște trișori? Îi distrugeți viața și cariera din cauza unei contaminări! Oricine ar putea fi în aceeași situație! Nu este deloc corect ca sportivii să primească toată pedeapsa fără echipă. Ei angajează persoane care să facă munca pentru ei; nu sunt experți în nutriție sau în chimie. Staff-ul ar trebui să primească cea mai mare parte a pedepsei… Este responsabilitatea lor”, a mai spus Wozniacki.

Deși a trecut mai bine de o săptămână de când a primit decizia oficială, Simona Halep nu a putut să facă apel la TAS. Ea are un termen de 21 de zile, dar ITIA nu a formulat în mod oficial hotărârea integrală, pas fără de care nu se poate merge la TAS.

Pe de altă parte, Sport Resolutions a decis ca Simona Halep să returneze toți banii câștigați în intervalul 29 august 2022 – 7 octombrie 2022. Astfel, Simona va trebui să returneze 80 de mii de euro, sumă câștigată pentru prezența în turul 1 la US Open.

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …