Friday , April 26 2024

Marian Oprea, bronz la triplusalt, la Europenele de la Paris

Sportivul Marian Oprea a câştigat, duminică, medalia de bronz în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism în sală de la Paris.

La prima săritură, Oprea a obţinut şi cel mai bun rezultat personal din acest sezon, 17,62 metri. La celelalte sărituri a obţinut rezultate mai slabe, 17.43 şi 15,41, ratând trei dintre încercări.

Medalia câştigată de Marian Oprea la CE de la Paris este prima pe care sportivul român a obţinut-o la o competiţie majoră desfăşurată în sală.

Medalia de aur a fost câştigată de francezul Teddy Tamgho, care a reuşit să doboare în două încercări recordul mondial la triplusalt în sală, cu 17,92 metri. Performanţa precedentă, care îi aparţinea tot lui, era de 17,91 metri.

Medalia de argint a fost obţinută de italianul Fabrizio Donato cu 17,73 metri.

Tot duminică, în finala probei de 3.000 de metri, românca Roxana Bârcă s-a clasat pe locul zece. De asemenea, Cornelia Deiac s-a clasat pe locul 7 în finala de la săritura în lungime.

Tot printre rezultatele pozitive ale României la CE de la Paris s-a situat şi Cristina Bujin, care s-a clasat pe locul cinci în finală la triplusalt.

La CE de sală de la Paris, România a deplasat o delegaţie formată din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism a fost obţinerea unei medalii, plus calificarea a doi sau trei sportivi în
finală.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …