Thursday , April 25 2024

Mandat de arestare pentru o legenda a fotbalului din Turcia, pentru implicare in tentativa de lovitura de stat

Autoritatile din Turcia au emis un mandat de arestare pentru unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria tarii, pe care il acuza de implicare in tentativa de lovitura de stat din luna iulie.

hakan sukur

Potrivit celor de la The Guardian, fostul mare atacant turc, Hakan Sukur, este cel vizat de mandatul de arestare emis recent.

Fost coleg cu Hagi si Gica Popescu la Galatasaray, Sukur ar fi acuzat de procurori de “adeziune la un grup armat terorist”, aluzie la apropierea fostului fotbalist de miscarea lui Fethullah Gulen.

Totusi, sansele ca Sukur sa ajunga curand in inchisoare sunt mici, acesta parasind Turcia alaturi de familia sa anul trecut, cand a ales sa se stabileasca in Statele Unite.

Sukur a mai avut problemele cu justitia turca la inceputul acestui an, cand a fost pus sub acuzare pentru ca l-ar fi insultat pe presedintele Erdogan printr-o postare pe un site de socializare.

Sursa citata mai scrie ca un prim efect al mandatului de arestare a fost perchezitionarea a doua case, una din Istanbul si cealalta din Sakarya, care apartin familiei Sukur.

Hakan Sukur este unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria Turciei, el jucand pentru marea echipa a lui Galatasaray de la sfarsitul anilor ’90.

Cu el in teren, nationala “semilunei” a obtinut cea mai buna performanta a sa la Mondialul din 2002, cand a incheiat pe locul al treilea.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …