Friday , April 26 2024

Manchester United a castigat finala Europa League

manchester united

Manchester United este noua campioana a Europa League. In finala de la Stockholm, englezii au invins cu 2-0 pe Ajax Amsterdam.

Cu Ibrahimovici in tribune dupa ruptura de ligamente din meciul cu Anderlecht, finala din Suedia ne-a adus un duel intre o echipa foarte tanara si usor de blocat si una experimentata si cu multe atuuri.

United a inceput foarte tare partida, surprinzandu-si adversara, insa primul gol a venit in momentul in care olandezii echilibrasera jocul si puneau probleme.

Pogba a sutat de la marginea careului, Sanchez a deviat nefericit, iar Onana, plecat deja pe directia sutului, nu a mai putut interveni.

Si cel de-al doilea gol a fost inscris intr-un moment in care Ajax putea reveni, chiar in debutul reprizei secunde, atunci cand armeanul Mkhitaryan a punctat cu o reluare acrobatica.

Au fost doua momente care au destabilizat un Ajax tanar, insa bataios. De la 2-0, United nu a facut decat sa isi blocheze adversara si sa incerce sa puncteze inca o data pe contra.

Castigarea Europa League inseamna ca Jose Mourinho si-a indeplinit obiectivul din finalul acestui sezon, victoria de miercuri seara asigurand prezenta lui United in Liga Campionilor. De asemenea, echipa din Manchester devine numai a cincea care reuseste sa aiba in palmares toate trofeele europene.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …