Monday , April 29 2024

Luptatorii au acaparat Gala Campionilor de la LPS Suceava

N campion na]ional [i c=[tigator al Cupei Rom=niei la categoria de v=rst\ juniori I, lupt\torul Ioan Burlic\ a ocupat primul loc `n topul celor mai buni lps-isti ai anului 2010, la sec]iunea sporturi individuale n `n cealalt\ ancheta, cea a jocurilor sportive, prima pozi]ie i-a revenit rugbistului Gabriel Conache, transferat `ntre timp la prim-divizionara RCM Timi[oara

Dup\ festivit\]ile de premiere organizate de Clubul Sportiv Municipal [i de Direc]ia Jude]ean\ pentru Tineret [i Sport, ieri, a venit r=ndul Liceului cu Program Sportiv Suceava s\-[i desemneze cei mai buni sportivi ai anului 2010. Desf\[urat\ `ntr-o atmosfer\ de vacan]\, f\r\ prea mult fast, Gala Campionilor de la LPS Suceava a avut `n prim plan sec]ia de lupte greco-romane, care a str=ns 6 dintre cele 14 distinc]ii majore acordate la finalul acestui an.
Campion na]ional [i ca[tigator al Cupei Rom=niei la categoria de v=rst\ juniori I, Ioan Burlica s-a clasat pe primul loc `n topul sportivilor de la LPS cu cele mai prestigiose performan]e ob]inute `n 2010.
Locul secund al clasamentului sporturilor individuale a fost ocupat, la egalitate de puncte, de al]i doi lupt\tori, Vasile Dud\u [i Daniel Cr=[mariu, ambii c=stig=nd `n acest an titlul de campioni na]ionali la juniori II, at=t `n probele individuale, c=t [i `n cea pe echipe.
Ultima pozi]ie a podiumului i-a revenit atletei Iuliana Chelaru, component\ a lotului na]ional [i medaliat\ cu bronz la ultima edi]ie a Campionatelor Na]ionale rezervate junioarelor I.
Pozi]ia a 4-a a fost ocupat\ de lupt\torul Ionu] Acost\chioaie, c=[tig\tor, al\turi de echipa celor de la LPS Suceava, a medaliei de aur la Campionatele Na]ionale de Lupte de la Tulcea.
Locul al 5-lea a fost ocupat trioul format din lupt\torii Mihai Mihu] – Constantin Mihai,[i de atletul Andrei Trofin, triplu medaliat la Campionatele Na]ionale de juniori I, at=t `n aer liber, c=t [i `n sal\.
La categoria “jocuri sportive”, primul loc `n ancheta realizat\ de LPS Suceava i-a revenit rugbistului Gabriel Conache, transferat `ntre timp la prim-divizionara RCM Timi[oara, de unde, de altfel, a f\cut [i pasul spre lotul national de seniori al Rom=niei.
Component al lotului na]ional de tineret [i medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Rugby din Belgia, Ionu] Florea a ocupat locul secund `n topul celor mai galona]i sportivi legitima]i la LPS Suceava.
Pozi]ia a 3-a a clasamentului i-a revenit handbalistului Alin Ilii, portar al echipei na]ionale de tineret a Rom=niei, al\turi de care a ob]inut calificarea la Campionatul European.
Locul 4 a fost `mp\r]it `ntre handbalistul Mihai Sandu, component al lotului na]ional de juniori, [i Irina Ivan, handbalist\ ce activeaz\ `n acest moment la prim-divizionara HCM Roman.
Ultima pozitie `n topul categoriei “jocuri sportive” a fost ocupat de Irina Andreica, medaliat\ cu bronz la edi]ia din acest an a Balcaniadei de volei rezervat\ cadetelor.
Pe l=ng\ cele 14 medalii de aur, conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava a ]inut s\ acorde men]iuni altor 16 sportivi care au contribuit la rezultatele din 2010, printre cei aminti]i num\r=ndu-se [i fotbalistul Florin Pl\mad\, care `n ultimul an a activat la grup\rile Petrolul Ploie[ti [i Rapid Suceava.
~n ceea ce prive[te clasamentul pe echipe, pe primul loc s-a situat echipa de lupte pregatit\ de Andrei Bolohan, care a devenit `n acest an campioan\ na]ional\ la juniori II. Pozi]ia secund\ a fost ocupat\ de echipa de juniori II a sec]iei de handbal, trupa preg\tit\ de Bogdan Macovei reu[ind s\ se califice `n acest an la Turneul Semifinal din cadrul Campionatului Na]ional. Podiumul clasamentului pe echipe a fost completat de grupa de copii a sec]iei de handbal, pu[tii condu[i de R\zvan Bernicu bif=nd `n 2010 un loc 4 la Turneul Final de la Odorheiul Secuiesc.

N Dumitru Bernicu: “A fost un an fructos din punct de vedere al rezultatelor sportive”

Directorul liceului, Dumitru Bernicu, a recunoscut c\ 2010 a fost un an fructos din punct de vedere al rezultatelor sportive, mai ales la sec]iile de lupte [i atletism, care au de]inut suprema]ia la gala de ieri. “Dup\ mul]i ani, este prima dat\ c=nd am premiat 30 de copii, astfel c\ trebuie s\ recunoa[tem c\ 2010 a fost un an fructuos din punct de vedere al rezultatelor. ~n primele zece locuri se reg\sesc 14 sportivi participan]i la competi]iile interna]ionale, `n timp ce ceilal]i 16 au cucerit cel pu]in o medalie la Campionatele Na]ionale”, a precizat Dumitru Bernicu.
Acesta a men]ionat c\ festivitatea de premiere de ieri reprezint\ doar un gest simbolic, `n conditiile `n care conducerea liceului nu a reu[it s\-i recompenseze pe sportivi pe masura muncii depuse `n ultimul an. “Cei 30 de copii ne-au reprezentat cu cinste liceul, dar ceea ce putem s\ le oferim noi pentru munca de un an de zile este foarte pu]in. {coala s-a str\duit s\ fac\ c=t de c=t un gest, av=nd `n vedere c\, fa]a de al]i ani, acum nu am avut parte de sprijinul niciunui sponsor”, a completat Dumitru Bernicu.
Festivitatea de premiere de la LPS Suceava s-a `ncheiat cu un concert de colinde sus]inut de elevii liceului. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …