Saturday , April 27 2024

LEGIA-STEAUA 2-2. Steaua s-a calificat în GRUPELE CHAMPIONS LEAGUE

steaua

Steaua s-a calificat în GRUPELE UEFA CHAMPIONS LEAGUE! GOL STANCIU! GOL PIOVACCARI! RADOVIC reduce din diferență! RZEZNICZAK a egalat la ultima fază! În tur, STEAUA şi LEGIA au remizat, 1-1, pe Arena Naţională.

Stanciu a deschis scorul in minutul 7, iar Piovaccari a inscris si el in minutul 9. Radovic a redus diferenta in minutul 27, iar echipele au plecatla vestiare, la pauza cu scorul de 1-2.

Acest scor a fost mentinut intreaga repriza secunda, dominata de multe greseli de ambele parti. Arbitrul a prelungit cu 4 minute partida, Rzezniczak reusind egalarea pentru legia in minutul 90+4.

Cinci ani a aşteptat Steaua o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor, iar visul s-a împlinit marţi seara, după returul cu Legia Varşovia. Roş-albaştrii au muncit întreaga vară pentru a reveni la masa bogaţilor şi după ce au eliminat pe Vardar Skopje şi Dinamo Tbilisi au trecut şi de marele hop, campioana Poloniei, Legia Varşovia.

A fost cel mai dificil adversar din cei trei întâlniţi în acest sezon, asta şi pentru că în prima manşă Steaua a remizat la Bucureşti, scor 1-1. Din fericire, la Varşovia elevii lui Laurenţiu Reghecampf au reintrat repede în cărţile calificării, ei deschizând scorul încă din minutul 7, prin Nicuşor Stanciu, în urma unei faze lucrate de Cristi Tănase.

Năuciţi de golul încasat atât de repede, la prima fază ofensivă a Stelei, polonezii au cedat şi la următoarea acţiune de atac a echipei noastre, iar în minutul 9 Federico Piovaccari a dus scorul la 2-0 pentru Steaua. Polonezii trebuiau să mai marcheze de trei ori pentru a obţine calificarea, lucru care nu s-a întâmplat, însă le-au creat emoţii jucătorilor noştri, mai ales în repriza secundă.

De altfel, în partea a doua a jocului Steaua a cedat iniţiativa, iar presiunea polonezilor a fost greu de suportat de fotbaliştii lui Reghecampf, pe mulţi dintre ei finalul de meci găsindu-i epuizaţi de efort. Calificarea în grupele Ligii Campionilor nu a fost însă pusă sub semnul întrebării, asta şi pentru că polonezii au egalat abia în al patrulea minut al prelungirilor, la câteva secunde după golul lui Rzezniczak arbitrul fluierând finalul partidei.

Laurenţiu Reghecampf nu l-a folosit titular pe Vlad Chiricheş, care acuză probleme medicale şi a decis să nu rişte, mai ales în perspectiva unui transfer iminent la Tottenham Hotspur.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …