Tuesday , April 30 2024

Două meciuri tari miercuri seară. Manchester City – Real Madrid, Bayern – Arsenal își dispută locul în semifinalele Ligii Campionilor

PSG a învins Barcelona cu 4-1 și, alături de Borussia Dortmund, a obținut deja calificarea în semifinalele Champions League. Miercuri vor avea loc două partide care se anunță a fi cel puțin la fel de spectaculoase. De la ora 22:00, Manchester City se va lupta cu Real Madrid (3-3 în tur), iar Bayern Munchen va primi vizita celor de la Arsenal Londra (2-2 în tur).

Ambele meciuri vor fi transmise în direct pe Digisport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Manchester City – Real Madrid, echipe probabile:

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Gvardiol; Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Foden, Grealish; Haaland

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham; Vinícius Júnior, Rodrygo

Pep Guardiola (antrenor Manchester City): „Trebuie să simțim această presiune. Dacă ne concentrăm pe faptul că am câștigat anul trecut, nu vom avea acel impuls suplimentar de care avem nevoie. Trebuie să fim înfometați pentru a concura în aceste meciuri, trebuie să aducem energia potrivită și avem nevoie de suporterii noștri. Uneori va trebui să suferim, pentru că este imposibil să dominăm pe parcursul celor 90 de minute. Suntem pregătiți să performăm la nivel maxim. Dacă ieri am fi jucat împotriva Madridului, ar fi fost altfel decât mâine. Nu există două meciuri la fel. Ei au învățat din sezonul trecut; noi am învățat. Vom încerca să facem ceea ce trebuie să facem. Acesta este visul și ceea ce ne dorim să realizăm”.

Carlo Ancelotti (antrenor Real Madrid): „Trebuie să evaluăm ținând cont de ceea ce s-a întâmplat acum o săptămână și să credem în ceea ce facem astăzi. Ultimul meci a fost strâns, acum se poate întâmpla orice. Credem că avem calitatea necesară pentru a crea probleme. Singurul lucru care mă va împiedica să dorm este dacă voi mânca prea mult în seara asta. Dacă vorbim de individualități, Haaland este unul dintre cei mai periculoși jucători pe care îi are City. Nu a apărut prea mult în manșa tur, dar Haaland ar putea fi unul dintre cei mai buni atacanți din lume în acest moment. El este întotdeauna periculos”.

Bayern Munchen – Arsenal Londra, echipe probabile:

Bayern Munchen: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Laimer, Goretzka; Sané, Müller, Musiala; Kane (foto)

Arsenal Londra: Raya; White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu; Havertz, Jorginho, Rice; Saka, Jesus, Martinelli

Thomas Tuchel (antrenor Bayern Munchen): „Trebuie să dăm totul. Avem nevoie de pasiune și de aceeași disciplină tactică ca în tur. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci și este extrem de important ca fiecare suporter să vină să ne susțină și să ne împingă. Avem nevoie de acel plus de energie pentru a putea să o învingem pe Arsenal. Avem un mic avantaj dacă ne uităm la experiența noastră în această competiție. Dar, pentru a-l transforma într-un avantaj decisiv, avem nevoie de o performanță de top. Avem oportunitatea de a face acest lucru pentru a face următorul pas mare în această competiție minunată. Suntem pregătiți să punem totul pe masă”.

Mikel Arteta (antrenor Arsenal): „Toată pregătirea a fost pentru a atinge acest obiectiv (o semifinală de Liga Campionilor – n.r.). Tot ceea ce am făcut timp de zece luni, și în sezonul trecut; mâine avem ocazia să o facem să se întâmple. Putem să câștigăm, dar și să pierdem. Am avut o călătorie incredibilă, vom face tot ce ne stă în putință pentru a încerca să câștigăm aceste trofee”.

foto: Facebook/Harry Kane

 

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …