Friday , April 26 2024

Grassroots Day, sărbătorită la Suceava în prezenţa a 90 de copii din centrele sociale

Ziua Grassroots [800x600]

Organizată de AJF Suceava, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Ziua Internaţională Grassroots a fost marcată ieri, pe terenul de la Universitate, printr-o serie de manifestări sportive dedicate copiilor din şase centre sociale din judeţul Suceava, este vorba de Gura Humorului, Bivolărie, Solca, Fălticeni, Centrul “Speranţa” din Suceava şi Centrul Scolar pentru Educaţie Incluzivă din Burdujeni

Ziua internaţională Grassroots a fost marcată ieri, la Suceava, printr-o serie de manifestări sportive dedicate copiilor din centrele sociale din judeţ. Organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, acţiunea a avut loc pe terenul sintetic de la Universitate şi a reunit aproximativ 90 de copii de la centrele din Gura Humorului, Solca, Bivolărie, Fălticeni, de la centrul “Speranţa” din Suceava şi Centrul Scolar pentru Educaţie Incluzivă din Burdujeni. Desfăşurat pe parcursul a trei ore, evenimentul a cuprins un turneu de fotbal mixt, dar şi o serie de ateliere de exerciţii tematice, coordonate în mod voluntar de opt antrenori suceveni, este vorba de Claudiu Sevaciuc, Andrei Iţco, Ovidiu Vranău, Paul Popovici, Ciprian Creţan, Aurel Constantin, Bogdan Grosu şi Ciprian Anton.
“Mă bucur că am reuşit să organizăm Grassroots Day la Suceava. A fost o acţiune organizată împreună cu mai mulţi asistenţi sociali şi profesori voluntari. Am vrut astfel să oferim şansa copiilor din centrele sociale să aibă o zi plină de activităţii sportive. Am participat 90 de copii din şase centre din judeţul Suceava şi toţi s-au comportat extraordinar. Vreau să mulţumesc Direcţiei pentru Asistenţă Socială, profesorilor voluntari şi tuturor celor care s-au implicat în această acţiune”, a declarat preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton.
La rândul său, directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Ionuţ Adomniţei, a declarat: “Vreau să mulţumesc domnului Ciprian Anton pentru această iniţiativă. La nivelul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ne dorim evenimente de acest gen. Ne dorim să aducem un zâmbet acestor copii ori de câte ori este posibil. Totodată, vreau să precizez că vineri (n.r. mâine), începând cu orele 10.00, în parcul Ariniş din Gura Humorului, o să avem o competiţie dedicată persoanelor cu dezabilităţi.
La final, toţi copii participanţi la manifestările dedicate Grassroots Day au primit din partea organizatorilor, diplome, medalii, cupe, mingi şi tricouri. Nu au fost uitaţi nici asistenţii sociali implicaţi în această acţiune: Ecaterina Conache, Ilisei Zubaş, Elena Cucoş, Ionuţ Olariu, Iulian Curtui, Mihai Cenuşă şi Maria Ulici. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …