Saturday , October 1 2022

Grand Prix-ul “Cristina Casandra” la atletism a ajuns la ediţia a IX-a

Ediţia din acest an va avea loc mâine, cu începere de la ora 10.00, pe stadionul Areni. In premieră, competiţia va cuprinde şi o probă pentru veterani

 Casandra [800x600]

Pista stadionul “Areni” va găzdui mâine ediţia a IX-a a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. În premieră, competiţia din acest an va cuprinde şi o probă pentru veterani, la care pot participa persoane cu vârsta peste 35 de ani. Întrecerea va debuta la ora 10:00 şi va reuni la start sportivi legitimaţi şi neligitimaţi, fete şi băieţi, din Suceava şi din alte judeţe din zonă. Aceştia se vor întrece în probele de prichindei – 250 de metri, copii II – 800 de metri, juniori III – 1.500 de metri, open – 3.000 de metri şi veterani – 1.500 de metri.

Programul concursului:

ora 10:00 – Open feminin – 3000 m

ora 10:15 – Open masculin – 3000 m

ora 10:45 – Junioare III – 1500 m

ora 10:55 – Juniori III – 1500 m

ora 11:05 – Copile II – 800 m

ora 11:15 – Copii II – 800 m

ora 11:25 – Veterani – 1500 m băieţi şi fete

ora 11:35 – Prichindel – 250 m băieţi şi fete

 

“Sunt foarte bucuroasă că am ajuns deja la a noua ediţie a acestui concurs. Faptul că avem continuitate ne arată că atletismul este apreciat aici şi începem să urcăm în valoare pe această ramură de sport. Aşteptăm cât mai mulţi concurenţi, în primul rând pe cei care practică deja atletismul de performanţă, dar şi pe cei care nu îl practică. Atletismul este baza pentru toate sporturile şi aş vrea ca acest concurs să fie de acum înainte şi un criteriu de selecţie pentru copiii care vor să practice atletismul. Aşteptăm participanţi din tot judeţul, sper ca profesorii de Educaţie fizică să fie sensibilizaţi şi să vina cu copiii la stadion. Faptul că avem aceasta categorie pentru veterani ne face să credem că şi părinţii vor alerga, vor fi un exemplu pentru copiii lor. Obiectivul principal este ca toţi participanţii să se distreze şi să facă mişcare”, a declarat atleta Cristina Casandra.

La rândul său, antrenorul Silviu Casandra a promis că toţi participanţii vor urca pe podiumul de premiere. “Suntem foarte bucuroşi ca am reuşit să organizăm această competiţie şi în acest an, una tradiţională deja pentru oraşul şi judeţul Suceava. In acest an, avem o categorie nouă inclusă în program, cea pentru veterani, de la ora 11:25. De la ora 11:35, urmează categoria Prichindel, care a avut succes anul trecut. Aici ne adresam în special copiilor de la grădiniţă, pe care îi aşteptăm să ia startul împreună cu parinţii. Vrem să-i familiarizăm cu stadionul, cu sala de atletism şi cu fenomenul numit atletism. De altfel, vom încerca să îi urcăm pe toţi participanţii pe podium, pentru ca să nu fie dezamăgiţi unii copii”, a declarat Silviu Casandra. “Membrii Asociaţiei Judeţene de Atletism Suceava sunt bucurosi să poată participă la organizarea acestui concurs de nivel naţional. La următoarea ediţie încercăm să aducem sportivi din Ucraina, de la Cernauţi, şi din Republica Moldova, de la Chişinău şi Ungheni, ca să putem face un concurs international. Pe aceasta cale, voi solicita şi în scris sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava”, a precizat Sorin Raţă.

Valerică Gherasim, directorul adjunct al CSM Suceava a anunţat că se va înscrie la startul Grand Prix-ului, la categoria veterani.  “Atât eu cât şi colegii de la CSM Suceava suntem mândri şi bucurosi că avem alături de noi familia Casandra. Noi punem la dispoziţie pista, dar şi sala de atletism în caz că vremea se schimbă, precum şi alte lucruri necesare organizării. Imi cer scuze că am venit în trening, dar ţinând cont că la aceasta ediţie participă şi veteranii, mi-am permis să mă echipez de pe acum. Sâmbată voi concura şi eu”, a declarat Valerică Gherasim, la conferinţa de prezentare a concursului de mâine.

La finalul competiţiei, participanţii vor fi premiaţi cu diplome, medalii, cupe, tricouri, dar şi alte premii surpriză. Competiţia este organizată de atleta Cristina Casandra, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Atletism, Clubul Sportiv Municipal Suceava si Direcţia Judeteană pentru Sport şi Tineret. (D.C.)

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …