Friday , April 26 2024

Foresta începe campionatul cu o deplasare la Dorohoi

“Cele două săptămâni petrecute în carantină au lăsat urme, dar nu căutăm scuze în asta. Obiectivul nostru nu poate fi decât câștigarea celor trei puncte”, a declarat antrenorul Ionuț Moșteanu. Etapa a II-a a Ligii a III-a mai programează meciurile CSM Pașcani – Bucovina Rădăuți și Sporting Vaslui – Şomuz Fălticeni

Foresta începe noua ediție de campionat a Ligii a III-a în deplasare, la Dorohoi, acolo unde, sâmbătă, de la ora 17.00, înfruntă gazdele de la Dante Botoșani, într-un meci din etapa a doua.

Pentru echipa antrenată de Ionuț Moșteanu va fi primul joc de la ieșirea din carantină. “Cu siguranță, cele două săptămâni petrecute în carantină au lăsat urme, dar nu căutăm scuze în asta. Mă aștept la un joc bărbătesc la Dorohoi, unde obiectivul nostru nu poate fi decât câștigarea celor trei puncte. Am venit la Suceava cu intenția de a construi o echipă în care să se regăsească suporterii și comunitatea. Vreau să las ceva în urmă de care să vă amintiți cu drag”, a declarat Moșteanu.

Antrenorul principal al “galben-verzilor” consideră că nu mai puțin de șase echipe se vor bate în sezonul regular pentru cele patru locuri calificabile în play-off. “Seria I este poate cea mai puternică serie din cele zece ale Ligii a III-a. Nu este însă vreo echipă care să se detașeze. Mi se pare o serie echilibrată, cu șase echipe din zece care își doresc să intre în play-off”, consideră Moșteanu.

Andrei Ciutac, președintele Forestei, a vorbit la rândul său despre primul meci de campionat și despre obiectivele grupării de pe Areni în noul sezon. “Venim după o perioadă grea în care nu am reușit să ne antrenăm, dar încercăm să ne prezentăm cât mai bine în meciul de la Dorohoi, astfel încât să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de acolo. Abordăm noul sezon cu un lot schimbat în proporție de 80% și cu un nou antrenor principal. Ne dorim să acumulăm rezultate cât mai bune până în pauza de iarnă, lotul să se închege, astfel încât să putem să ne îndeplinim primul obiectiv: calificarea în play-off”, a declarat conducătorul “galben-verzilor”.

Robert Martin este printre puținii jucători din vechea gardă rămași pe Areni. “Pe lângă faptul că mai aveam un an de contract, am rămas cu sufletul la Foresta. Sper să formăm o echipă care să-și dorească promovarea după unul-doi ani”, a declarat atacantul Forestei.

În schimb, Adrian Dorobanțu se numără printre numeroasele noutăți din cadrul lotului. “Am găsit aici o echipă tânără, cu jucători cu calități. Sper să formăm cât mai repede un grup unit”, a declarat mijlocașul adus de la FC Voluntari.

N Programul etapei a II-a:

Vineri:

CSM Pașcani – Bucovina Rădăuți

Sâmbătă:

Ceahlăul Piatra Neamț – Hușana Huși

Dante Botoșani – Foresta Suceava

CSM Bacău – Ştiința Miroslava

Sporting Vaslui – Şomuz Fălticeni

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …