Sunday , May 19 2024

Foresta a pierdut în superioritate numerică la Brașov

Echipa suceveană a suferit prima înfrângere din mandatul lui Cristi Popovici, după ce a pierdut aseară sub Tâmpa, în fața gazdelor de la FC Brașov, cu scorul de 1-2, în derbyul etapei a XII-a din Liga a II-a.“Galben-verzii” au condus pe tabelă prin golul lui Dumitriu (‘8 – foto), dar ardelenii au întors scorul până la pauză prin reușitele lui St. Grigorie (‘9 – penalty) și Istrati (‘43). Foresta a evoluat cu un jucător în plus pe teren aproape o repriză și jumătate, după eliminarea lui Cătălin Stan, din minutul 25 

 Liga2. Metalul - Foresta

 

Foresta și-a găsit nașul la poalele Tâmpei. Formația suceveană a suferit prima înfrângere din mandatul lui Cristi Popovici, după ce cedat aseară, în direct la Digi Sport, pe terenul celor de la FC Brașov, cu scorul de 1-2, la finalul unui meci în care “galben-verzii” au evoluat în superioritate numerică aproape o repriză și jumătate.

Derbyul etapei a XII-a din Liga a II-a a început într-un ritm alert, Foresta reușind să deschidă scorul pe stadionul Tineretului încă din minutul 8, când Dumitriu a primit pasă dintr-un out de margine și l-a executat cu Fl. Iacob cu un șut puternic din interiorul careului.

Peste numai un minut, brașovenii trimit o minge pe culoar în careul sucevean, Niga are o intervenție imprudentă la picioarele lui Manole, iar centralul Horațiu Feșnic dictează penalty pentru gazde.

Stefan Grigorie și-a așezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri și l-a executat cu sânge rece pe Niga, cu un șut aproape de vinclu.

“Stegarii” putea prelua conducerea pe tabela de marcaj în minutul 21, când Istrati a preluat o minge la opt metri de poartă, l-a driblat ușor pe Masella, dar șutul vârfului basarabean a trecut peste bară.

Speranțele oaspeților într-o victorie la Brașov păreau să crească odată cu minutul 25, când Cătălin Stan a văzut direct cartonașul roșu după o lovitură cu lotul aplicată lui Cerlincă la un duel aerian.

Foresta putea specula repede superioritatea numerică de pe gazon, dar Stănescu a șutat slab de la 20 de metri, iar Matei a lovit greșit balonul la o centrare bună în fața porții trimisă de Bg. Rusu.

Contrar cursului jocului, trupa lui Cornel  Tălnar a trecut în avantaj cu două minute înainte de pauză, când Vl. Muntea­nu a șutat dintr-un unghi mort, Niga a respins mingea cu piciorul în centrul careului, de unde Istrati a înscris cu o execuție sub transversală.

Cristi Popovici a schimbat în debutul reprizei secunde mijlocașul la închidere cu unul de creație, dar ocaziile s-au ivit tot la poarta suceveană, unde Niga a scăpat fără gol la încercările lui Goge.

In fața unui adversar așezat pe două linii, “galben-verzii” au avut posesie și atât. Fără inspirație, cu multe mingi aruncate pe sus, la bătaie, oaspeții au avut puține șanse de a egala, cea mai mare aparținându-i lui Dumitriu, blocat în careu, în momentul șutului.

Pe contraatac, la puține faze în care au scos capul de la cutie, gazdele își puteau securiza victoria în minutul 74, dar Niga a fost la post și a boxat mingea șutul violent trimis de nou-intratul Răzdan.

In ultimele minute, “stegarii” au fugărit și copii de mingi de pe marginea terenului, s-au apărat la sacrifiu și au oprit toate cele trei puncte sub Tâmpa. FC Brașov – Foresta s-a terminat 2-1, un rezultat care ar trebui să-i aducă cu picioarele pe pâmânt pe fotbaliști suceveni, neinspirați și pe alocuri indolenți în jocul de ieri.

FC Brașov: Fl. Iacob – Săftescu, I. Serban, Leca, Ct. Stan – L. Manole (Răzdan ‘72), P. Iacob, Vl. Munteanu, Goge – St. Grigorie (I. Popa ‘82), Istrati (Poverlovici ‘78). Antrenor: Cornel Tălnar.

Foresta Suceava: Niga – Mihălăchioae, Masella, D. Lung, Semeghin – Căinari, Vl. Stănescu (Avram ‘46), Dumitriu (Dănilă ‘74), Cerlincă – M. Matei (Bujor ‘61), Bg. Rusu. Antrenor: Cristi Popovici.

In runda viitoare, Foresta ar trebui să primească vizita celor de la Soimii Pâncota, gruparea care nu a fost programată de FRF în etapa de la finalul acestei săptămâni. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …