Thursday , May 2 2024

Foresta a cedat în fața noului lider al Ligii a II-a

Echipa suceveană a pierdut în fața Dunării Călărași, cu scorul de 0-2, într-un meci disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața a aproape 2.500 de spectatori. Trupa antrenată de Dan Alexa și-a asigurat a noua victorie consecutivă în campionatul Ligii a II-a prin golurile marcate de Valentin Alexandru (‘7) și Bogdan Manole (‘78). Foresta a ajuns pe penultimul loc în urma acestui eșec 

Liga2. Foresta - Calarasi (1)

 Foresta n-a reușit să-i vină de hac Dunării Călărași. Trupa antrenată de Dan Alexa a ajuns la nouă victorii consecutive în campionatul Ligii a II-a, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața formației sucevene, cu scorul de 2-0, într-o partidă contând pentru etapa a XII-a.

Considerată una dintre principalele candidate la promovare, gruparea călărășeană nu și-a subestimat adversarul, și-a luat în serios statutul de favorită și a deschis scorul în minutul 7, când golgheterul eșalonului secund, Valentin Alexandru a reluat în plasă, din șase metri, o minge centrată de pe partea dreaptă de Kouakou.

De partea cealaltă, fără principalul Nuno Pedro pe bancă, acesta fiind plecat în Portugalia pentru a-și rezolva unele probleme personale, Foresta a replicat în minutul 11, când portarul Cezar Lungu a boxat mingea la o lovitură liberă de la 22 de metri bătută plasat de căpitanul gazdelor, Diallo.

Aflat la primul meci pe Areni de la revenirea la Suceava, Marius Matei și-a încercat șansa în minutul 17,  dar șutul cu pământul a atacantului gazdelor a fost reținut de Lungu.

Kimbaloula putea egala la jumătatea primei reprize, dar congolezul nu a imprimat mingii efectul dorit la un șut din interiorul careului, iar aceasta s-a dus mult pe lângă țintă.

La poarta opusă, Began a respins ca la handbal la un șut din unghi trimis de marocanul Kanda, cel care avea să facă vraiște întreaga banda dreaptă a defensivei sucevene pe parcursul primei reprize. Bogdan Sandru a trimis apoi în plasa laterală o minge centrată din lovitură liberă, iar în careul oaspeților Matei a alunecat în momentul șutului.

Valentin Alexandru a semnat ultima ocazie a primei reprize, cu un șut de la 20 de metri, la care goalkeeperul Began a respins balonul de la rădăcina barei în corner.Liga2. Foresta - Calarasi (2)

Banca tehnică suceveană a făcut două schimbări la pauză, iar Foresta a început în ofensivă repriza secundă, Kimbaloula semnând prima ocazie de la reluarea jocului în minutul 53, când a trimis peste poartă de la 25 de metri.

Mult prea fantezist în jocul de sâmbătă, Chalabi i-a ridicat pe cei aproximativ 2.500 de spectatori în picioare în minutul 67, când portarul Lungu a respins mingea din vinclu la un șut din 16 metri expediat de atacantul francez.

“Galben-verzii” aveau să se resemneze cu gândul înfrângerii în minutul 78, când Kanda a executat un corner de pe partea stângă, iar Bogdan Manole a marcat cu capul din șase metri pentru 2-0 în favoarea echipei din Călărași.

Cu cele trei puncte securizate, oaspeții s-au jucat cu ocaziile pe final, când nou-intratul Valentin Munteanu nimerit bara după o serie de driblinguri ca în curtea școlii.

Foresta – Dunărea s-a terminat 0-2, iar formația suceveană ajunge penultima în clasament, în vreme ce gruparea din Călărași s-a instalat până marți pe primul loc.

Foresta: Began – R. Sumanariu (’46 Coroamă), Masella, Diallo, Secrier (’72 Belkacem) – Stănescu (’46 Renquin), Acolatse – Onofraș, Chalabi, Kimbaloula – M. Matei.

Dunărea: C. Lungu – Tenea, Manole, Sandru, Bg. Vasile – Kouakou (’72 V. Munteanu), Drăghiceanu (’64 Preoteasa) – S. Pană (’83 C. Cristea), Pușcaș, Kanda – V. Alexandru.

Rezultatele etapei a XII-a:clasamente lig2

Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Stiința Miroslava – Olimpia Satu Mare 2-1

Foresta Suceava – Dunărea Călărași 0-2

Luceafărul Oradea – CS Afumați 1-2

Ripensia Timișoara – CS Balotești 1-2

Dacia Unirea Brăila – CS Mioveni 2-2

FC Argeș – Academica Clinceni 1-1

Chindia Târgoviște – Metaloglobus București 3-0

Politehnica Timișoara – UTA Arad (aseară)

ASA Târgu Mureș – FC Hermannstadt (marți)

In runda următoare, Foresta va evolua sâmbătă viitoare pe terenul formației Olimpia Satu Mare. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …

One comment

  1. …greu cu jucatorii noi veniti . Astia, strainii, au vinit să ia banii nostri. Cine pune piciorul in prag!?