Friday , May 3 2024

FC Vaslui-Poli Timişoara, 1-1 si umar la umar pina la finalul sezonului

FC Vaslui şi Poli Timişoara au fost egale în ceea ce ar fi putut fi “finala” campionatului. În urma rezultatului din Moldova, bănăţenii rămân lideri în Liga I şi îşi păstrează avansul de două puncte în faţa vasluienilor.

Decisiv în lupta pentru titlu, meciul FC Vaslui – Poli Timişoara s-a încheiat, paradoxal, nedecis. Cele două formaţii au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida din etapa a 31-a a Ligii I, disputată pe un stadion arhiplin.

În urma acestui rezultat, distanţa dintre cele două echipe rămâne de două puncte, Timişoara fiind lider cu 60 de puncte, iar Vasluiul (58 de puncte) pe doi, cel puţin până la meciul Oţelului cu Universitatea Craiova.

Arbitrajul lui Alexandru Deaconu a fost unul discret, cu toate că asupra sa a apăsat o mare presiune creată de controversa în centrul căreia s-a aflat înaintea partidei, când timişorenii ameninţau că nu vor intra pe teren dacă el nu va fi înlocuit.

A primat, astfel, spectacolul făcut pe teren de cele două echipe, care au oferit un meci cu ritm alert şi cu numeroase ocazii la ambele porţi.

Ambele goluri au fost marcate în prima repriză. Prima care a punctat a fost FC Vaslui, în urma unui autogol al lui Dan Alexa (65). După aproape 10 minute, greşeala căpitanului bănăţenilor a fost reparată însă de Dorin Goga, care a marcat pe contraatac, cu un şut plasat, de la marginea careului.

Componenţa echipelor:

FC Vaslui:
Kuciak – Ghencev, Cânu, Papp, Milanov (Pouga 89) – Campano (Milisavljevic 53), R. Costin, Pavlovici (Yero Bello 46), Sânmărtean – Wesley – Adailton. Antrenor: Viorel Hizo.

Poli Timişoara: Taborda – Luchin, Burcă, Ghionea, Sepsi – Bourceanu, Alexa, Ignjatijevici, Zicu (Cisovski 90+1) – Goga, Ricketts (Axente 22, Magera 90+3). Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Arbitri:
Alexandru Deaconu – Cristi Nica, Miklos Nagy – Istrvan Covacs.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …