Saturday , May 28 2022

Djokovic nu a primit acceptul de a intra în Australia și va fi expulzat. El a făcut apel și se află la un hotel de carantină

Djokovic, care a ajuns în Australia miercuri seară pentru a participa la Australian Open, după ce a primit o scutire medicală, fiind nevaccinat, a primit decizia de deportare. Sârbului, care a aplicat și pentru un tip greșit de viză, i s-a spus, după ce a stat toată noaptea în aeroport,  că nu îndeplinește cerințele de vaccinare COVID-19.

La scurt timp după această decizie, el a fost dus la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne, după ce fusese ținut la aeroportul din oraș peste noapte și i s-a spus că va fi expulzat din țară în cursul zilei de joi, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată turneului.

Park Hotel a găzduit deținuți guvernamentali începând din decembrie 2020, mulți dintre ei reținuți de ani de zile în timp ce solicitau vize pentru a rămâne în Australia. Peste 20 dintre ei se află încă acolo.

Greg Hunt, ministrul australian al Sănătăţii, a explicat că sârbul nu a putut prezenta dovezile necesare pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi.

Jucătorul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenis, a contestat în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza și de a-l expulza din țară, au anunțat joi oficiali ai tribunalului, citați de AFP.

Un judecător din Melbourne, Anthony Kelly, analizează cazul sârbului, care a fost oprit de autoritățile de imigrație din Melbourne la sosirea în Australia, miercuri seară.

Audierea de la tribunalul federal din Australia a fost amânată de la ora 16.00 la ora 18.00 (09.00 ora României), după ce judecătorul Anthony Kelly a spus că nu a primit documentele de la avocații lui Djokovic.

Instanța a pus în calendarul ei și o audiere completă a cazului pentru ziua de luni, dar avocații guvernului și-au rezervat dreptul de a cere scoaterea din țară a jucătorului înainte de această dată.

 

Vezi si

Gvozdenovic, înaintea returului cu Oțelul: “Nu ne dăm bătuți. Poate de această dată va greși adversarul și vom marca noi”

Foresta pornește cu un devantaj de un gol în manșa secundă a semifinalelor barajului de …