Wednesday , November 30 2022

Declaratii-bomba ale lui Giovanni Becali la audieri, in “Dosarul transferurilor”

giovani_becali

Ioan Becali a avut o reacţie incredibilă la audierile de joi, de la ICCJ, din “DOSARUL TRANSFERURILOR”.

“Va astept la Pipera, pe teren propriu, la miezul noptii”, a spus agentul FIFA.

In sala de judecata, Ioan Becali s-a dezlantuit.

“Am ajuns la ora adevarului. Nu vreau sa iau 8 ani. Procurorul de caz, Tulus, a fost la Rotterdam la sediul firmei, crezand ca o sa gaseasca nu stiu ce cutie cu scrisori. “As fi vrut sa spun ceva, fara ca doamna grefier sa consemneze. M-am decis sa vorbesc pentru ca deasupra capului meu atarna 8 ani, iar procurorul vrea sa imi dea mai mult. Eu sunt capul capilor si am zis ca e bine sa vorbesc”, a spus Ioan Becali.

“Puscaria nu ma sperie. Sunt plecat de 27 de ani, am trait in Germania, tara civilizata. O sa respect cu sfintenie orice decizie. Am si eu o vina, nu sunt nevinovat. In Spania nu am platit niste impozite”, a precizat agentul FIFA.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, în dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.

Inculpaţii au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Vezi si

CSU II din Suceava se menține pe primul loc în Divizia A

Tinerii handbaliști pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc au bifat a noua victorie în …