Friday , April 26 2024

CSU din Suceava s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale Cupei României

In runda inaugurală a competiției, handbaliștii suceveni au trecut joi după-amiază, în deplasare, de divizionara secundă CSU Galați, cu scorul de 42-31 (20-15).

CSU din Suceava s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin, după ce a câștigat joi după-amiază, pe terenul divizionarei secunde CSU Galați, cu scorul de 42-31, într-un meci din primul tur al competiței.

Plecată pe malul mării cu prima garnitură, echipa antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei a rupt aparentul echilibru de pe tabelă în ultimele opt minute ale primei reprize când, pe fondul golurilor marcate în principal de către Pavel Loic, s-a desprins de la 13-12 la scorul de 20-15 la pauză.

Reveniți cu aceiași poftă de joc de la cabine, universitarii au înscris primele patru goluri ale reprizei secunde, și-au rotunjit ecartul apoi la 32-22, pentru ca în final să se impună în fața gălățenilor cu scorul de 42-31.

CSU din Suceava: Grigoraș, Makaria – Furak (6 goluri), Loic (5 goluri), Lăzurcă (5 goluri), Szasz (4), Stanciuc (4), Dascălu (4), Juverdianu (3), Lupu (3), Tîrzioru (2), Ştefan (2), Bologa (2), Balazs (2) și Kbilashvili.

Rezultatele din primul tur al Cupei României:

CSU Târgu Jiu – CSM Bacău: 26-37

Unirea Sânnicolau – CSU Pitești: 34-36

CSM Vaslui – CSM Alexandria: 29-28

CSM Reșita – CSM București: 20-27

CSM Făgăraș – CSU Poli Timișoara: 36-24

SCM Poli Timișoara – HC Buzău: 22-21

CSU Galați – CSU din Suceava: 31-42

HC Pietricica Neamț – Universitatea Cluj (aseară)

CS Medgidia – Politehnica Iași (aseară)

CSM Sighișoara – CSM Odorheiu Secuiesc (2 martie)

CSM Oradea – Steaua București (3 martie)

Dinamo București, Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud, CSM Focșani și Minaur Baia Mare sunt calificate direct în faza optimilor de finală.

CSU din Suceava va întâlni în optimi, pe 10 martie, învingătoarea meciului dintre CS Medgidia și Politehnica Iași, disputat aseară.

De la Galați, formația suceveană a plecat direct spre Alexandria, acolo unde duminică seară, de la ora 18.00, va întâlni echipa gazdă în etapa a XXI-a a Ligii Naționale. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …