Sunday , December 4 2022

CM 2014: Cat de periculoasa e clima din Brazilia pentru jucatori

cm 2014

Unii antrenori sunt ingrijorati cu privire la impactul pe care clima din Brazilia o poate avea asupra formei fizice a jucatorilor. Temperatura si umiditatea au un nivel periculos in unele zone, expunandu-i pe fotbalisti unor dificultati suplimentare.

In Salvador, de exemplu, vremea le-a pus multe probleme jucatorilor care au evoluat acolo. In timpul zilei, temperatura a crescut mereu peste valoarea de 30 de grade Celsius, iar noaptea ea nu a fost mai mica de 20 de grade, scrie Goal. Briza oceanului e binevenita, insa ploile devin o constanta din cauza climei tropicale.

La Natal e foarte cald in timpul zilei. Jocul dintre Mexic si Camerun a fost disputat pe o ploaie torentiala, insa Ghana-SUA si Japonia-Grecia s-au bucurat de conditii bune. La Fortaleza, in schimb, umiditatea si temperatura ridicata creeaza dificultati echipelor care evolueaza acolo. Ramane de vazut daca sfertul de finala, disputat la ora locala 13:00 le va pune probleme si mai mari fotbalistilor, caci pana acum in acest oras s-a jucat seara.

Terenul stadionului din Belo Horizonte e afectat mult de caldura insuportabila din timpul zilei. Unii jucatori s-au plans de acest aspect, iar FIFA le-a cerut argentinienilor si iranienilor sa se antreneze intr-un alt loc, si nu pe stadion. La Curitiba, vremea este foarte instabila, umiditatea ridicata si temperaturile oscilante creand probleme suplimentare.

Exista si zile in care termometrul nu arata acolo mai mult de 10 grade Celsius. La Porto Alegre este oficial iarna, iar temperatura ajunge la 18 grade Celsius in timpul zilei. Ceata este foarte densa dimineata, ea persistand pana in jurul orei 12:00. Mari probleme pun insa conditiile climatice din orasul Manaus. Jucatorul croat Ivan Rakitic spunea ca e foarte greu pentru fotbalisti sa evolueaza in asemenea conditii.

Italienii s-au plans si ei de acelasi lucru, cerand insistent pauze de hidratare, insa FIFA s-a opus unei asemenea practici in timpul jocurilor. Antrenorul englez Roy Hodgson a vorbit inca din iarna despre ceea ce avea sa ii astepte pe stadionul de langa jungla amazoniana, multi preluand de atunci aceasta idee. (ziare.com)

Vezi si

Franța câștigă cu 3-1 în fața Poloniei și merge în sferturi la Mondiale. Macron a nimerit rezultatul meciului și marcatorii

Naţionala Franţei a învins duminică, cu scorul de 3-1, echipa Poloniei, în optimile de finală …