Saturday , April 27 2024

Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev, în finală la Indian Wells. Spaniolul l-a eliminat pe Sinner, neînvins de patru luni

Spaniolul Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, s-a calificat în finala turneului „ATP Masters 1000” de la Indian Wells, reușind să pună capăt seriei incredibile de victorii a italianului Jannik Sinner, locul 3 mondial.

Sinner este cel mai în formă jucător din circuitul masculin, cu titluri cucerite în Cupa Davis, Australian Open și Rotterdam.

Venit după 19 victorii la rând, italianul a început perfect meciul cu Alcaraz și și-a adjudecat primul set cu 6-1. La scorul de 2-1, partida a fost întreruptă timp de trei ore, din cauza ploii.

Alcaraz și-a ridicat nivelul jocului și a câștigat fără prea mari emoții următoarele manșe, scor 6-3, 6-2. Duelul a durat două ore și trei minute.

Aceasta a fost a opta întâlnire directă între Alcaraz și Sinner, iar scorul este acum 4-4.

Carlos Alcaraz se va duela pentru trofeul de la Indian Wells cu Daniil Medvedev (4 ATP). Spaniolul conduce cu 3-2 în meciurile cu rusul.
Daniil Medvedev a avut parte de un meci foarte dificil cu  Tommy Paul, dar rusul a reușit să treacă de american și s-a calificat în finala turneului „ATP Masters 1000” de la Indian Wells.

Tommy câștigase un singur set în primele două întâlniri cu Daniil Medvedev, dar a pornit ca din tun în partida din deșertul californian și s-a impus cu 6-1. Medvedev părea că și-a revenit după pierderea primului set, a condus cu 4-0 în a doua manșă, dar americanul a recuperat ambele break-uri și, după ce a salvat două mingi de set la 5-6, a condus cu 3-2 în tiebreak.

Daniil a forțat la timp, a câștigat cinci puncte la rând (7-3 în tiebreak), iar apoi nu i-a mai dat nicio șansă adversarului în setul decisiv: 6-2.

Finala feminină de la Indian Wells va fi disputată de poloneza Iga Swiatek, lideră mondială, și de Maria Sakkari.

Ambele meciuri pot fi văzute duminică noapte, pe Digisport.

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …