Friday , April 26 2024

Bayern Munchen, eliminata din Liga Campionilor. Atletico Madrid merge in finala

atletico

Atletico Madrid s-a calificat in finala UEFA Champions League, sezonul 2015/2016, chiar daca a pierdut la Bayern Munchen, in Germania, scor 1-2.

Golurile au fost marcate de Xabi Alonso si Lewandowski pentru gazde, respectiv Antoine Grienzmann pentru trupa lui Simeone.

Prima repriza i-a apartinut exclusiv lui Bayern, care putea chiar decide calificarea in primele 45 de minute. Xabi Alonso a marcat totusi tarziu, in minutul 29, dupa o lovitura libera deviata de Gimenez.

Acelasi Gimenez a fost omul negru pentru oaspeti, dupa ce a facut un penalti in minutul 34, cand l-a tras in careu pe Javi Martinez. Totusi, Thomas Muller a ratat insa, iar prima parte s-a incheiat 1-0, scor care ducea jocul in prelungiri.

Atletico a dat insa lovitura in minutul 53, cand Grienzmann, scapat singur cu Neuer dupa o pasa luminoasa data de Torres, nu l-a iertat pe neamt si a dat golul care avea sa fie al calificarii.

Si asta chiar daca in minutul 74, polonezul Lewandowski aprindea din nou sperantele fanilor gazda, cu un gol cu capul din cativa metri.

In ultimele 10 minute, Atletico primea si ea un penalti, dupa o gafa uriasa a arbitrului Cakir, care muta in careu un fault facut asupra lui Torres. Acelasi Torres rata insa de la punctul cu var, iar ultimele minute au fost chinuitoare pentru fanii lui Simeone si compania.

Bayern a insistat, a mutat cat a putut de mult jocul in careul oaspete, dar Atletico a rezistat eroic.

Cu 2-2 la general, Atletic merge mai departe gratie golului din deplasare. In finala de la Milano, de pe 28 mai, ea va intalni pe invingatoarea de miercuri, dintre Real si Manchester City. In tur, a fost 0-0.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …