Friday , April 26 2024

Barcelona, in finala Champions League dupa o “dubla” de vis cu Real Madrid

FC Barcelona s-a calificat in finala Ligii Campionilor dupa o “dubla” castigatoare de vis, scor general 3-1, cu marea rivala Real Madrid in semifinalele principalei intreceri inter-cluburi a planetei.

“Galacticii” lui Mourinho au venit la Barcelona fara antrenorul lusitan, ramas la hotel din cauza suspendarii, insa decisi sa nu se predea fara lupta. Dupa 0-2 in turul de pe “Bernabeu”, madrilenii au afisat o echipa ceva mai ofensiva, cu 4 oameni de atac – Cristiano Ronaldo, Kaka, Di Maria si Higuain – si doi mijlocasi ce aveau ca principala sarcina stoparea jocului de pase al adversarilor.

Debutul de meci a fost surprinzator, presingul oaspetilor aducandu-le baietilor antrenati in acest meci de Aitor Karanka posesia. Treptat, catalanii s-au trezit din letargie si au dat drumul jocului de pase supranumit “tiki-taka”, astfel ca ocaziile la poarta lui Casillas au inceput sa apara tot mai des.

Gazdele au avut un forcing fabulos de 5 minute la capatul primei jumatati de ora a meciului, Messi, de 3 ori, Villa si Pedro ratand deschiderea scorului in fata unui Iker Casillas monumental. Cea mai periculoasa faza a oaspetilor a venit in finalul primei parti, cand Valdes a iesit bine in fata lui Higuain.

Jucatorii Realului au iesit mai decisi de la cabine, presand din nou pentru a avea posesia. Cea mai controversata faza a intalnirii a avut loc in minutul 47, atunci cand Ronaldo a patruns in viteza, a cazut agatandu-l involuntar si pe Mascherano, iar balonul a ajuns la Higuain care a marcat. Arbitrul a anuntal insa reusita pentru un fault in atac.

Barcelona a deschis scorul nici 10 minute mai tarziu, Pedro executandu-l pe Casillas din pasa geniala trimisa de Iniesta.

Karanka a schimbat imediat, introducandu-i pe Ozil si Adebayor, iar Realul a restabilit egalitatea. Di Maria l-a umilit pe Mascherano cu un dribling de kinograma, a sutat in bara portii lui Valdes, balonul i-a revenit si a pasat catre Marcelo, care a indeplinit o simpla formalitate.

Din acest moment “galacticii” au alergat dupa golul care i-ar fi readus in joc, in timp ce jucatorii Barcelonei au incercat sa tina balonul departe de poarta proprie prin orice mijloace.

Pana la final, demna de remarcat a fost doar revenirea lui Eric Abidal pe gazon dupa ce i-a fost extirpata o tumoare la ficat, introducerea francezului fiind aplaudata de intregul stadion.

Scor final, FC Barcelona – Real Madrid 1-1, 3-1 la “general”, si catalanii merg in finala Champions League. (ziare.com)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …