Friday , July 30 2021

Studiu SUA: Vaccinul AstraZeneca, eficiență de 79% împotriva cazurilor simptomatice și de 100% în prevenirea celor grave

Rezultatele studiului derulat în SUA arată o eficacitate mai mare decât cea observată în urma testelor realizate anul trecut în Marea Britanie și Brazilia, eficacitate dovedită inclusiv în rândul persoanelor vârstnice, fără efecte adverse grave, a anunțat luni compania, potrivit New York Times.

AstraZeneca a anunțat luni că un studiu derulat în SUA arată că vaccinul său dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford are o eficacitate de 79% și nu provoacă reacții adverse grave. Studiul a fost realizat pe 30.000 de voluntari. 20.000 dintre aceștia au primit serul propriu-zis, în vreme ce 10.000 au primit un placebo.

Rezultatele au arătat că în vreme ce are o eficacitate de 79% împotriva COVID-ului simptomatic, vaccinul este 100% eficient în prevenirea cazurilor grave și a spitalizării. Important, experții au subliniat că vaccinul este eficient în rândul tuturor grupurilor de vârstă, inclusiv cel al vârstnicilor. Studiile precedente au inclus un număr restrâns de vârstnici, astfel că mai multe țări europene au preferat într-o primă fază să rezerve vaccinul doar persoanelor de până în 55/65 de ani. Această restricție a fost între timp ridicată. Rezultatele obținute în urma studiului din SUA sunt mai bune decât cele precedente, realizate în Marea Britanie și Brazilia.

Vezi si

Vaccinul anti-COVID de la Moderna a fost autorizat în UE pentru copiii peste 12 ani

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, vineri, vaccinul Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse …