Thursday , June 30 2022

S-a descoperit gena care provoacă miopie

Până acum se credea că boala este determinată de statul prea mult în faţa calculatorului, a televizorului sau din cauza cititului. Recent s-a descoperit că miopia este ereditară şi nu poate fi dobândită pe parcursul anilor.

Ochelarii ar putea fi daţi uitării deoarece un grup de cercetători de la Colegiul King din Londra au descoperit gena care provoacă miopia. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele care au această afecţiune prezintă diferite “variaţii” ale ADN-ului.

În timpul cercetării, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care aveau probleme cu vederea prezentau variaţii la nivelul genei RASGRF1, responsabilă cu buna funcţionare a globului ocular. “Potrivit rezultatelor, miopia nu este determinată de agresarea anumitori muşchi de la nivelul globului ocular, modificarea formei globului ocular sau agresiuni la nivelul retinei, astfel că această problemă de vedere ar putea fi rezolvată cu ajutorul unor picături sau a unor pastile, în niciun caz nu prin intermediul ochelarilor”, explică dr. Cristopher Hammond.

Vezi si

Comisia Europeană vrea să interzică aromele pentru țigările electronice

Comisia Europeană a propus, miercuri, interzicerea vânzării aromelor pentru țigările electronice în toate țările membre …