Saturday , May 21 2022

Pastila Pfizer cu care ne putem trata de COVID acasă a fost autorizată în SUA

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat miercuri primul tratament antiviral oral pentru Covid-19: Paxlovid, o pastilă produsă de Pfizer. Persoanele bolnave o pot lua acasă, pentru a nu mai fi necesară internarea.

Paxlovid combină un nou medicament antiviral numit nirmatrelvir și unul mai vechi, numit ritonavir. Este primul tratament oral pentru SARS – CoV- 2 care se poate administra la domiciliu.

Săptămâna trecută, Pfizer a publicat rezultate actualizate care au arătat că tratamentul reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89%, dacă este administrat adulților aflați în categorii de risc ridicat în câteva zile de la primele simptome. Dacă se administrează în primele cinci zile de simptome, eficacitatea a fost similară: 88%.

„Autorizarea de astăzi a Paxlovid reprezintă un alt exemplu extraordinar al modului în care știința ne va ajuta în cele din urmă să învingem această pandemie, care, chiar și după doi ani, continuă să perturbe și să devasteze vieți în întreaga lume. Această terapie inovatoare, care s-a dovedit că reduce semnificativ spitalizările și decesele și poate fi luată acasă, va schimba modul în care tratăm COVID-19 și, sperăm, va ajuta la reducerea unora dintre presiunile semnificative cu care se confruntă sistemele noastre de asistență medicală și spitalicească”, a spus Albert Bourla, președinte și CEO Pfizer.

”Pfizer este gata să înceapă livrarea în SUA imediat pentru a ajuta Paxlovid să ajungă în mâinile pacienților care au nevoie cât mai repede posibil,” a adăugat.

Vezi si

Epidemia de variola maimuţei, „cea mai mare din istorie” în Europa, cu peste 100 de cazuri

Peste 100 de cazuri de variola maimuței, o infecție virală mai frecventă în vestul și …