Wednesday , October 5 2022

Imunitatea la COVID-19 ar putea dura o viața. Celulele ar putea produce anticorpi la nevoie

Imunitatea în fața virusului SARS-CoV-2 ar putea dura cel puțin un an, iar după vaccinări succesive toată viața. Cei imunizați natural este posibil să nu mai aibă nevoie de rapelul anual. Celulele au o memorie care persistă în măduva osoasă și produc anticorpi la nevoie.

Noi rezultate ajută la calmarea fricilor în ce privește protecția împotriva virusului.

Imunitatea în fața virusului SARS-CoV-2 durează cel puțin un an, posibil chiar întreaga viață, îmbunătățindu-se în timp, în special după vaccinare, arată cele mai noi studii.

Explicația din revista „Nature” spune că celulele care păstrează o memorie a virusului persistă în măduva osoasă și pot produce anticorpi ori de câte ori este nevoie.

Cei de la BioRxiv, un site de cercetare biologică, au constatat că așa numitele celule B cu memorie continuă este posibil să se maturizeze și chiar să protejeze populația și de mutațiile virusului.

Cei mai mulți medici spun că va trebui să ne vaccinăm periodic, pentru că pot apărea mutații ale virusului. Însă cei care au trecut deja prin boală și s-au vaccinat este posibil să nu mai aibă nevoie de un rapel anual. (Mediafax)

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …