Saturday , July 20 2024

Dormitul mai putin de 6 ore pe noapte duce la modificarea genelor. Vezi ce boli genereaza!

Dormitul prost, chiar și pentru perioade scurte de timp, are un puternic efect negativ asupra corpului omenesc.

Activitatea a sute de gene a fost alterată când somnul unor voluntari a fost redus la mai puțin de șase ore pe noapte, timp de o săptămână, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Surrey, citat de BBC Online.

O varietate de boli, precum cele de inimă, diabetul și obezitatea au fost puse în legătură cu nopțile dormite prost, potrivit oamenilor de știință britanici.

Cercetătorii au analizat sângele a 26 de voluntari care au participat la studiu timp de două săptămâni. În prima săptămână au dormit până la 10 ore pe noapte timp de o săptămână, iar în cea de-a doua au avut parte de cel mult șase ore de somn pe noapte.

Oamenii de știință au fost uimiți să descopere că această schimbare a determinat modificare a peste 700 de gene. Fiecare dintre aceste gene conține instrucțiuni pentru construirea unor proteine, astfel că întreaga chimie a organismului a fost modificată de orele lipsă de somn, atrag atenția cercetătorii britanici.

Vezi si

Tinerii care consumă zilnic două pahare cu băuturi carbogazoase, de două ori mai expuși cancerului

Tinerii care consumă două pahare cu băuturi carbogazoase în fiecare zi ar putea fi de …

One comment

  1. fa frate matanii si rugaciuni si nai nimik! poti dormi si 5 minute suficient daca n-ai teama de moarte, numai asa alti cercetatori raman uimiti la Minunile Domnului! Amin!