Wednesday , February 1 2023

Programul de vizită la pacienții de la Spitalul Județean a fost limitat

Conducerea Spitalului Județean Suceava a decis limitarea programului de vizită doar la cazurile grave și la o durată maximă de 15 minute (la ATI maximum 10 minute), pentru a-i proteja pe bolnavi de contaminări, având în vedere numărul crescut de infecții respiratorii, a anunțat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al SJU Suceava. Programul de vizită are loc zilnic, între orele 13.00 – 15.00.

Solicitările vor fi făcute în scris, ca și până acum, completând formularul care se găsește pe site-ul spitalului, la rubrica ”Info Pacienți – Formulare Pacienți” (și vor fi trimise la adresa [email protected]), sau la recepția de la intrarea principală. Confirmarea aprobării cererii va fi transmisă telefonic, iar spitalul avertizează că poate dura mai mult până la aprobarea acesteia, ca urmare a limitării intervalului de vizită.

Măsura luată de conducerea Spitalului Județean urmează instrucțiunile Ministerului Sănătății publicate în „Monitorul Oficial” al României nr.15/5.01.2023.

„Programul de vizită se desfășoară zilnic, în intervalul orar 13:00 – 15:00. Rugăm aparținătorii să aștepte confirmarea înainte de a se prezenta la spital pentru a nu aglomera zona de recepție de la intrarea principală.
Aceste măsuri au menirea de a proteja pacienții internați de contaminări cu diverși agenți patogeni în contextul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii.
Infecțiile virale sau bacteriene se pot transmite fie direct (principala modalitate fiind prin intermediul aerosolilor – particule care se formează în timpul tusei și strănutului), fie indirect (prin intermediul obiectelor de uz comun”, mai menționează Spitalul Județean. (O.S.)

Vezi si

Ioan Balan – Prețurile mari ale energiei ne obligă la investiții tot mai puternice pentru creșterea eficienței energetice

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că prețurile mari la energie, determinate de agresiunea barbară a …